Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Eylül 2018

Battal İlgezdi AK Parti Ataşehir adayı mı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ataşehir eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bombayı patlattı. Yaklaşık 10 ay önce belediyede usulsüz işler yaptığı iddiasıyla açığa alanın ve soruşturması halen süren Battal İlgezdi, o bölgede etkili gazetecilik yapan Sonsayfa ile Ataşehir24’ün İmtiyaz Sahibi Baki Özışık’la yaptığı görüşmede Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olacağını ve bunu da çok yakında açıklayacağını ifade etti.

Özışık’ın açıklamalarından yola çıkarak Battal İlgezdi görevinin başındayken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’de bulunan Emlak Konutun Genel Müdürü idi. Dolayısı ile aralarının çok iyi olduğu konuşuluyor. İlgezdi bu kanalı kullanarak AK Parti’ye geçebilir.

Battal İlgizdi’nin AK Parti’den aday gösterilmesi halinde çok iyi bir ivme yakalayan ve oylarını yükselten AK Parti Ataşehir İlçe teşkilatının moral motivasyon gardı bir anda düşer.

CHP penceresinden bakıldığında ise Ataşehir’i yüzde 100 kaybeder. Çünkü Battal İlgezdi’nin CHP’de kemikleşmiş yüzde 30 oyu var. İnsanlara çok rahat yalan söylediği için AK Parti’ye geçme nedeninde de seçmeni çok rahat ikna eder…!!!

Sivil Toplum Kuruluşları ile de çok iyi iletişimi olan Battal İlgezdi, AK Parti’den aday gösterildiği takdirde CHP Ataşehir’de hezimete uğrar…

Olası tüm gelişmelere ahlaki pencereden baktığımızda ise; 10 yıl boyunca yaptığı bütün usulsüz ve yanlış işler yapıyor diye iddia ederek eleştirdiğin ve Ataşehirlilere şikayet ettiğin CHP’li bir siyasetçiyi AK Parti’den aday göstermen etik mi? Ahlaki mi? Hadi İlgezdi kendi seçmenini ikna etti diyelim, AK Parti seçmenini kim nasıl ikna edecek? Ya da ne diyecek de inandırıcı olacak?

Onun içindir ki her şey belediyeyi almak ve ya belediyeyi AK Part’li yapmak için yeterli değildir. Ahlaki değerler ve teşkilat emeğine saygı da çok önemlidir.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu sözünü unutmamak lazım: “Siyasetin tek limanı ahlaktır”.

YAKINDA DOLAYSIZ AÇIKLAR

Battal İlgezdi’nin adaylık konusunda kendinden emin konuştuğunu belirten Baki Özışık, “Cezası kesinleşmediği için sayın İlgzedi’nin önünde bir engel yok. Onun için her an bombayı patlatabilir. Yaptığımız konuşmada, bu mesajı dolaylı şekilde bana verdi. AK Parti cenahıyla işi bitirdiği an dolaysız kendisi açıklama yapar” dedi.

İlginizi çekebilir

İBB’den önemli uyarı!

İBB’den önemli uyarı!

selyus