Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Temmuz 2016

Belediye başkanları Taksim’de

Anadolu Yakası AK Parti’li Belediye başkanları Taksim Meydanı’nda ‘Milli İrade Nöbeti’ tutan İstanbullularla bir araya geldiler. Bu onurlu nöbeti 23 gündür tutan vatandaşlara seslenen başkanlar, darbe girişimini kınayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

İstanbul Anadolu Yakası 1. Bölge Belediye Başkanları, Taksim Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Meydanı dolduran 10 binlerce vatandaşlara seslenen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu darbe girişimine tepki göstererek birlik mesajı verdiler.

 

“TAKSİM BUGÜNLERDE TARİH YAZIYOR”

Demokrasi nöbetine katılan bütün vatandaşları selamlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu meydanı 1968’lerden bilirim, 70’lerden bilirim, 80’lerden bilirim. Ama bu meydanların günlerce, haftalarca devam eden böylesi bir şölene şahit olduğunu hiç görmedim. Bugün karşı karşıya olduğumuz felaketi bu kadar hızlı idrak ederek sokaklara fırlayan ve başkomutanın emriyle de bütün Türkiye’yi baştan ayağı al bayraklarla donatan kahraman milletimin kahraman evlatları var burada. Allah bu milletin ayağına taşı değdirmesin” diye konuştu.

“TAKSİM ADETA BİR TARİH YAZIYOR”

Taksim Meydanı’nı doldurdukları için vatandaşlara teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Taksim bugünlerde de çok önemli bir güne, önemli bir tarihe şahitlik ediyor, adeta bir tarih yazıyor. Bugünlerde gerçekten millet olarak topyekun kenetlenmiş, hain FETÖ terör örgütünün milletin başına örmeye çalıştığı o hain planı bertaraf etmek üzere bir aradayız. Allah, minarelerimizden ezanı, ordularımızdan sancağı, milletimizden de bayrağı esirgemesin. Bu anlamlı gecede kadını ile erkeği ile genci ile yaşlısı ile vatandaşlar burada bulunuyor” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN”

 

Farklı ilçelerden gelerek Taksim’de buluşan vatandaşlara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Sizler bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin birliğine, bu ülkenin kardeşliğine sahip çıkmak için sabah ezanına kadar buralarda beklediniz. Allah hepinizde razı olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin diyorum. İnşallah bugün burada toplandığımız gibi yarın mahşerde Allah’ımızın, peygamberimizin sancağı altında Rabbim toplanmayı nasip eylesin. Rabbim inşallah bugün bu yaptıklarımızın karşılığını mahşerde ve bu dünyada bizlere göstersin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

selyus