Ana Sayfa YAŞAM 28 Temmuz 2016

Başkan Can, “Anne ve babalarınız bu ülkenin kahramanlarıdır”

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları kapanış töreninde bir konuşma yapan Başkan Can, “Bu olayı hayatınızın en önemli hatırası olarak hafızanıza kaydedin. 20 sene sonra memleket ne büyük bir felaketten kurtulmuş diyeceksiniz. Sabahlara kadar nöbet tutan anne ve babalarınız bu ülkenin kahramanlarıdır”

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü tarafından Ümraniye’de 132 camide faaliyet gösteren Kur’an Kursları’nda eğitim gören 4.059 öğrenciye ortaklaşa düzenlenen spor okulu kapanışı tören gerçekleşti.

35 farklı noktada spor yapma fırsatı yakalayan çocuklar 6 faklı branşta eğitim gördü. Futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, tekvando ve karate branşlarında eğitim verilen Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları Kapanış Töreni’nin sonunda öğrencilere madalya verildi.

Hekimbaşı Spor Tesislerinde gerçekleştirilen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen,  AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Kılıç ve Yönetimi, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Arif Karabıçak, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SABAHLARA KADAR NÖBET TUTAN ANNE VE BABALARINIZ, BU ÜLKENİN KAHRAMANLARIDIR”

Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları kapanış programına katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can gerçekleştirdi. 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Hasan Can, “Bu olayı hayatınızın en önemli hatırası olarak hafızanıza kaydedin. 20 sene sonra memleket ne büyük bir felaketten kurtulmuş diyeceksiniz. Sabahlara kadar nöbet tutan anne ve babalarınız, bu ülkenin kahramanlarıdır” dedi.

Başkan Hasan Can, “Bu kursları her sene düzenliyoruz. Kur’an kursuna giden çocuklarımıza spor yaptırıyoruz, onları eğlendiriyoruz. Daha zinde bir ruhla daha zinde bir hal ile Kur’an kurslarına gitmelerini sağladık. Başka programlarımız da olacak. Yaz spor okullarımız faaliyete başlayacak. Katılmak isteyen çocuklarımıza kapılarımız açık. Belediyemiz tarafından düzenlenen yüzme kurslarımız da başladı. Her sene spor akademisine hazırlanan gençlerimize de sınava hazırlık kursları veriyoruz. Ayrıca belediye olarak okçuluk eğitimi de veriyoruz” dedi.

 

Başkan Hasan Can, “Bu kursa katılan bütün çocuklarımızı, velilerimizi, Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Müftülüğümüzü kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

selyus