Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN O GİDİYOR, BU KALIYOR!

Son günlerde bazı ulusal gazeteler ve bazı köşe yazarları, hadlerini aşarak, kendilerince özellikle İstanbul’da giden belediye başkanlarını yazmaya başladılar!

“O gidiyor, bu kalıyor!” “Belediye başkanlarından kimler gidici?” diye başlıklar atarak gidenleri yazdıklarına göre haliyle yazmadıkları da kalıyor bu bilmişlere göre!

Yine bunlarla birlikte yine bazı yerel gazetelerde yapmaya başladı bu saldırıları!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir çok toplantıda yerel seçimlerle ilgili belediye başkan adaylarının kriterlerini belirleyici açıklamalar yaptı.

Bu toplantılarda bir aday nasıl olmalı modelini çizdi!

Ayrıca hem sürekli yaptırdığı anketler hem de parti içindeki ilgili birimlerden aldığı raporlarda giden ve kalan belli olacak zaten!

Size ne oluyor da o gidiyor, bu gidiyor yazıp duruyorsunuz?

Yoksa belediye başkanları bakmıyor mu, yüz vermiyor mu, öpücük atmıyor mu size de gidenler listesine alıyorsunuz onları?

İstanbul’da ki 25 AK Parti’li belediye başkanından kimlerin gidip kimlerin kalacağına Başkan Erdoğan karar verecek.

Belediye başkanlarının yaptıkları zaten kamuoyu önünde cereyan ediyor. Kim ne kadar projeyi hayata geçirdi, halka ne kadar dokundu, halktan şikayet var mı yok mu, varsa hangi oranda ve şikayetleri neler, 2014 seçimlerinde vadettiklerinin tamamını hayata geçirdi mi, yada ne kadarını yaptı, ne kadarını yapmadı, yapmama nedenleri neydi, ekibi içinde orası burası oynayanlar var mı? gibi daha bir çok sorunun cevabı zaten Başkan Erdoğan’ın önünde duruyor.

Artılar eksiler karşılaştırılacak, kalıyor mu gidiyor mu? Bunu zaman gösterecek…

Tabi bu arada bazı belediye başkanlarıyla ilgili halk nazarında çok büyük tepkiler alanlar da var, yok değil!

Hatta bazı belediye başkanları iş yaptırdıkları firmaların canını yakıyor muş! Bu firmalar genel merkeze şikayetlerini yapmışlar zaten.

Teknoloji çağında olduğumuz bir süreçte yapılan güzel şeyler de, kötü şeyler de anında ulaşıyor ilgili yerlere…

Bir gün bir arkadaşımız, “Ağabey; senin siten çok okunuyor, bildiğimiz kadarıyla genel merkez de takip ediyor siteni, falanca belediye başkanı belediyeye iş yapan bir yakınımızın parasını vermiyor, 7 küsur milyon alacağı var, belediye başkanı telefonlarına da çıkmıyor, haber yaparsan etkili olur, ses getirir, bir haber yapabilir mısın?” demişti bana. Bende ‘bunların uluorta haber yapılması doğru değil, bu tür şeylerde elinde belge olmalı, aksi takdirde mahkemelerde uğraşıp durursun.

Ayrıca uzun yıllar siyaset yaptığım bir partinin belediye başkanı bu şikayet ettiğin kişi, yazamam. Ama bahsettiğin belediye başkanının yaptığı yanına kar kalmasın, yakınına söyle genel merkeze şikayet etsin’ demiştim!

Buna benzer çok bilgi geliyor bize. Hala gelmeye devam ediyor. Çoğu da belgeli.

Ben şahsen aleni yazmam ama bu tür olumsuzlukları yazmak gidecek olanın kalmasını sağlar.

En iyisi gelen bilgilerin içinden inandıklarını ve belgeli olanları genel merkeze göndererek hem vicdanını rahatlatır hem de bir sonraki dönemde bu tür insanların kalmaması yönünde bir katkın olur…

selyus