Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Şubat 2014

“Beşiktaş projelerimizle hayata dönecek”

AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul, ailesinin dört kuşaktır yaşadığı Beşiktaş’ı içine düştüğü çıkmazdan kurtarmak için göreve talip olduğunu söyledi. 30 Mart’ta Beşiktaş’ın yıllarını boşa geçirmesine neden olan başarısız yerel yönetim anlayışına son vereceklerini belirten Okul, “Beşiktaş’ı gerçek kimliğine kavuşturacak projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Halka hizmet için çalışacaklarını, hemşerilerinin taleplerine cevap veren çağdaş bir belediye tesis edeceklerini vurgulayan Okul, “Beşiktaş’a gerçekten nefes aldıracak meydanlar, Metro ve tramvay, 23 mahalleye en az 1000 metrekarelik birer otopark, büyük bir Devlet Hastanesi, dev bir kültür ve sanat merkezi; projelerimizden sadece birkaçı” diye konuştu.

Beşiktaş’ı kangren haline gelen sorunlarla yaşamaya mahkûm eden CHP’nin başarısız ve yetersiz yerel yönetim anlayışına artık bir son vereceklerini belirten AK Parti Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul, “Beşiktaş’ı gerçek kimliğine kavuşturacak projeleri hayata geçireceğiz. Beşiktaş’ı bu ağır kış uykusundan kaldırarak, sorunlara kalıcı çözümler üreteceğiz” dedi.

AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul, 12 Şubat Çarşamba günü Point Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş’ta 30 Mart’ta AK Partili bir yönetimle yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. AK Partili belediyeler her yerde başarı hikâyeleri yazarken, İstanbul’un en köklü ilçelerinden Beşiktaş’ın bu atılımlardan yeterince yararlanamadığına dikkat çeken Okul, şunları kaydetti:
“Oysa çok daha mamur, çok daha gelişmiş ve çok daha güzel bir Beşiktaş mümkün olabilirdi. Ancak CHP’li ve yetersiz bir Başkan nedeniyle olmadı. Ne yazık ki, Beşiktaş’ımıza ve saygıdeğer hemşerilerimize hak ettiği hizmet bir türlü verilmedi. Beşiktaş’ın hak ettiği müreffeh yaşama, ekonomik ve kültürel birikime yakışmayan hizmet anlayışı, partizan yaklaşımlar, biriken sorunların kangren olmasına neden oldu.”

“Beşiktaşlı nefes bile alamıyor”

Beşiktaşlılar bugün ciddi altyapı ve ulaşım sorunları ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Okul, şöyle konuştu:
“Dört kuşaktır Beşiktaşlı bir ailenin ferdi olduğum için, yaşanan sorunları çok iyi biliyorum. Aynı eksiklikler sosyal hayatı da olumsuz etkilemekte, adeta hemşerilerimize nefes alma fırsatı bile vermemektedir. İnanıyorum ki kendilerini umutsuzluğa sevk eden, kozmetik işlerle günü kurtarmaya çalışan, çözüm üretemeyen, adeta geçmişin mirasını tüketen, mevcut yönetim anlayışına, Beşiktaş artık bir son verecektir. Beşiktaş’ı bu ağır uykusundan kaldıracak, bütün hemşerilerimizi kucaklayacak, onlarla birlikte güzellikleri hakim kılacak, sorunlara kalıcı çözümler üretecek, çağdaş hizmetlerle buluşturacak AK Partili bir yönetim çıkacaktır.”

Gerçek projelerle hizmet

Rantı değil, halka hizmeti öncelemeden, mikro projeler yerine, makro projeler geliştirmeden, İçe dönük değil, dışa açık bir vizyon ortaya koymadan başarı sağlanamayacağını kaydeden Okul, göreve gelir gelmez Beşiktaş’ı gerçek kimliğine kavuşturacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Okul, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Beşiktaş’a gerçekten nefes aldıracak meydanlar, Metro ve tramvay, 23 mahalleye en az 1000 metrekarelik birer otopark; büyük bir Devlet Hastanesi, dev bir kültür ve sanat merkezi, kadın koruma ve destekleme merkezleri, gelişmiş e- belediyecilik uygulamaları, modern kent müzesi; bu projelerimizden sadece birkaçı. Tabii bunlara; onlarca yeni park ve spor alanını, yaşlıları ve muhtaçları yalnızlıktan kurtaracak, engellileri şehirle buluşturacak sosyal belediyecilik projelerini, tarihi dokuyu koruyarak turizmi geliştirme çalışmalarını, yılın 12 ayına yayılan uluslararası kültür ve sanat festivallerini, yeni sahil düzenlemelerini de ekleyeceğiz.”

Adil ve dürüst yönetim anlayışı

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kazananın Beşiktaş olacağını belirten Okul, “İnanıyoruz ki, yenilikçi ve farklı bakarak, proje ve sonuç odaklı düşünerek, dürüst ve adil bir yönetim tarzıyla tüm hedeflerimizi başarmak mümkün. Tüm şehir halkından bir ekip yaratarak, Yeni Beşiktaş’ı inşa etmeye; tarihinde olduğu gibi her yönüyle ışıldayan ve gelişmiş bir Beşiktaş’ı vücuda getirmeye kararlıyız” dedi.

Zeynel Abidin Okul kimdir?

1968 İstanbul, Beşiktaş doğumlu olan Zeynel Abidin Okul, cumhuriyetimizin kuruluşuna İstanbul’da şahitlik etmiş bir ailenin 4. kuşak temsilcisidir. Aile, 1936 yılında Ortaköy semtine yerleşerek, Beşiktaşlılık kimliğini günümüze kadar taşımıştır. Okul, ilk ve orta öğrenimini Ortaköy’de, lise öğrenimini ise Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş Yıldız Kampüsü’nde alan Okul, inşaat mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne dil eğitimi almaya gitti. Vatani görevini, Bitlis Tatvan’da asteğmen olarak yerine getirdi. İş hayatına özel sektörde başlayan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde de görev yapmış olan Okul, 1998 yılında kurduğu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirketinde inşaat ve dış ticaret alanlarında faaliyet göstermektedir. Ortaköy’de geçen gençlik yıllarında lisanslı yüzücü olan Okul, aktif olarak yelken sporu ile ilgilenmektedir. Uzun yıllar siyasetin çeşitli kademelerinde başarıyla yer almış ve son olarak AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Okul, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Etiketler:
selyus