Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 10 Nisan 2016

Beykoz Belediyesi faaliyet raporuna onay

Beykoz Belediye bünyesindeki 20 müdürlüğün 2015 yılına dair tahmini ve gerçekleşen bütçe bilgileriyle hizmet ve çalışmalarının yer aldığı faaliyet raporu, 8 Nisan 2016 Cuma günü görüşülerek onaylandı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında bir araya gelen Beykoz Belediyesi Meclisi, 2015 Yılı İdare Faaliyet Raporu’nu görüşerek oy çokluğuyla kabul etti.

Belediye bünyesindeki 20 müdürlüğün 2015 yılına dair tahmini ve gerçekleşen bütçe bilgileriyle hizmet ve çalışmalarının yer aldığı faaliyet raporu, 8 Nisan 2016 Cuma günü görüşülerek onaylandı.

Meclis 1. Başkan Vekili Manolya Demirören Tekin’in toplantıya başkanlık yaptığı mecliste öncelikli olarak 6 Nisan 2016 tarihli tutanak gündeme alınarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından 2015 yılı İdare Faaliyet Raporu hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi yapılan oylama sonunda oy çokluğuyla kabul edildi.

Raporlardan sonra faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. AK Parti Meclis Üyesi Nevzat Oral kürsüye gelerek raporda yer alan müdürlük faaliyetlerini ve yıl içinde gerçekleşen çalışmaları aktardı.

Meclisteki gruplar adına ise grup temsilcileri konuşmalar yaptı.

BAŞKAN YÜCEL ÇELİKBİLEK “HALKIMIZIN DUASINI ALMAK BİZE YETER”

Rapora dair söz alan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek muhalefetin tüm engellemelerine rağmen Beykoz’u geliştirecek ve güzelleştirecek hizmetlere hız kesmeden devam ettiklerini ifade ederek; “Türkiye’de Atık Getirme Merkezleri’ni yapan tek belediyeyiz. diğer belediyeler bizi örnek alıyor. Elmalı Kent Ormanı, Meyve Bahçesi, Şahinkaya Spor Kompleksi, Kapalı Pazar Yeri gibi örnek projelerin yapım çalışmaları devam ediyor. Prizren’den Nijerya’ya kadar dünyanın farklı şehirlerinden ve ülkemizden birçok kardeş şehirlerimiz var. İyilik elimiz meclis olarak oralara kadar uzanıyor. Başarılı nesiller için 11 bin öğrenciye eğitim kursları verdik. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Şerife Bacı Hizmet Binası ve Tokatköy’de ki hizmet binasında eğitim hizmetleri vermeye devam ediyoruz. Halkımıza yaptığımız hizmetlerin sonucunda onların dualarını almak bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Sit, Boğaziçi Kanunu ve kurullar dolayısıyla Beykoz’a hizmet etmenin zorluğundan bahseden Başkan Çelikbilek: “Elmalı’da yapacağımız ilkokulun izinleri için 2 yıl uğraştık. Öğretmenler için lojman yapmak istedik fakat bakanlık onay vermedi. Muhalefete bunları bilmeden eleştirmek kolay geliyor. “diyerek haksız eleştirilere cevap verdi.

İmar konusunda da harcanan çabaya değinen Başkan Çelikbilek: “İmar planlarının ilk aşamasında konutların imara uygun olarak yapılabilmesi için onay aldık. Beykoz Sit alanı olduğu için öyle her planı geçirmek mümkün olmuyor. Bu güçlüklere rağmen 2B sorununu biz hallettik, Beykoz’un en büyük sorunu olan mülkiyeti çözüme kavuşturduk. Elinizdeki faaliyet raporu da bu çabanın bir yıllık sürecini anlatan verilerden ve görsellerden oluşmaktadır. Dikkatle incelediğinizde hizmetlerimizin ve emeğimizin ilçemizin her köşesine yansıdığını göreceksiniz. Beykoz için aşk ve azimle yaptığımız çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Denetim Komisyonu Raporu’nun okunmasının ardında n meclis oturumu sona erdi.

selyus