Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Aralık 2015

Beykozlu muhtarların da artık bir müdürü var

Muhtarların vatandaşlara daha etkin ve hızlı hizmet vermesi için Beykoz Belediyesi bünyesinde kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü 45 mahallenin muhtarını istişare ve tanıtım toplantısında bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla demokrasi ve yerel yönetimin dinamiği olan muhtarlar için belediyeler bünyesinde bir Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruluyor.

İlçe belediyeleri arasında ilk kurulan müdürlüklerden olan Beykoz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü çalışmalarını geliştiriyor. Beykoz’daki muhtarlar, vatandaşların belediyeyi ilgilendiren taleplerine artık “Muhtarlık İşleri Müdürlüğü” bünyesinde daha kolay yanıt bulacak.

45 MUHTARLIK BİR ARAYA GELDİ

Beykoz’daki 45 mahalle muhtarı, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen tanıtım ve istişare toplantısında da bir araya geldi.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Hanefi Dilmaç’ın yönetiminde yapılan toplantıya Muhtarlık İşleri Müdürü Tacettin Aksu ve ilçedeki muhtarlar iştirak etti.

Toplantıda öncelikli olarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün kuruluş amaçları, organizasyon yapısı, iş süreçleri, bugüne kadarki çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ (MBS) TANITILDI

Sunumda muhtarların kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde takip etmeleri amacıyla İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Muhtar Bilgi Sistemi (MBS) de tanıtıldı.

Bu sistem aracılığıyla muhtarların talep, öneri ve şikâyetleri elektronik ortamda ilgili valilik ve belediyelere yaklaşık 3 dakikada iletilebiliyor.

Böylece muhtarlıklar tarafından vatandaşlara sunulan hizmetlere yönelik ihtiyaçların elektronik ortamda kesintisiz, hızlı ve sürekli bir şekilde takip edilmesi ve sonuçlandırılması sağlanıyor.

 

“BU MÜDÜRLÜKLE VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ARTACAK”

Toplantıda yeni müdürlükle vatandaş memnuniyetinin artacağını vurgulayan Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç:  “Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün kurulması hususunda İstanbul’un ilçe belediyeleri arasında en hızlı davranan belediyelerden biriyiz. Bugüne kadar tüm muhtarlarımızla el ele çalıştık, imkânlarımızı hep muhtarlardan yana kullandık. Kurulan bu müdürlük ve elektronik sistemle vatandaşlarımızın belediyedeki talepleri daha hızlı sonuçlanacak, vatandaş memnuniyeti de artacak. Hamdolsun artık bütçesi ve imkânları güçlü bir belediyeyiz. Bu gelişmeler muhtarların hizmet ve taleplerine de en iyi şekilde yansıyacak.  Müdürlüğümüzün bütçesi netleştiğinde muhtarlıkların ortam ve çalışma koşullarını iyileştirecek adımlar da atılacak” dedi.

Toplantıya katılan muhtarlar da kendi muhtarlıklarıyla ilgili taleplerini iletti.

selyus