Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Nisan 2016

Beykozlulara müjde!

Beykozluların yıllardır hayali ve ısrarlı talepleri gerçek oluyor. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ısrarlı takipçisi olduğu metro hattı için Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Beykozlulara müjdeyi verdi.

Beykozluların yıllardır hayali ve ısrarlı talepleri gerçek oluyor. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in metroyu Beykozlulara kazandırmak için ısrarlı takipçisi olduğu da herkes tarafından biliniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 5. oturumunda faaliyet raporunu açıklamak üzere kürsüye gelen İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara müjdeyi verdi. Bir çok önemli projenin içinde bulunduğu faaliyet raporunda Üsküdar-Beykoz metro hattının yapılması belediye meclisinden geçti.  1 ay içinde ihalesi yapılacak olan Üsküdar-Beykoz metro hattı Beykozlulara hayırlı olsun.

ÜSKÜDAR-BEYKOZ METRO HATTI

Ayazağa-İstinye Metrosu’nun proje aşamasının devam ettiğini, bu yatırımın da bu dönem başlayıp biteceğini anlatan Topbaş, her iki yakanın sahillerinde ciddi yoğunluğun yaşanması nedeniyle Beşiktaş-Sarıyer ve Üsküdar-Beykoz Metrolarının proje ihalelerine da 1 ay içinde çıkılacağını açıkladı. Ataköy-İkitelli ve Bostancı- Dudullu Metro Hatlarımızın inşaatları devam ettiğini ve temel atma törenlerini bile yapmadıklarını hatırlatan Topbaş, “Etiler’den fünikülerle Aşiyan sahiline iniyoruz. Yapar mıyız? Yaparız… İstanbul gelecekte bin kilometre metroya doğru gidiyor. Minibüsçü ve taksici esnafımızın sisteme dahil olması ve da bu durumdan mağdur olmaması için detaylarını sonra açıklayacağım bir çalışmamız olacak” diye konuştu.

selyus