Ana Sayfa VOLEYBOL, YEREL YÖNETİMLER 14 Mart 2020

Birol Şahin, doğruyu söylediği için partisinden ihraç edildi!

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, vücut hatları açıkta olan ve külliyen günah işleyen Kadın Milli Voleybol takımını sosyal medya hesaplarından Müslüman kadın adap ve haya sahibidir,  örtünün vücut hatlarınız belli olmasın diyerek Allah’ın (CC.) ayeti ile eleştirdi diye partisinden ihraç edilmesi, siyasetin ne kadar yozlaştığının ve millet olarak İslamiyet’ten ne kadar uzaklaştığımızın bir işaretidir!

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Kadın Milli Voleybol takımının kıyafetleri ile ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşım sonrası kesin ihraç talebi ile Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Şahin, 3 Mart 2020 tarihinde MHP İl Disiplin Kurulu’na giderek savunmasını sözlü olarak yapmıştı. MHP Sakarya İl Disiplin Kurulu oy birliği ile Başkan Birol Şahin’i partiden ihraç etti.

Başkan Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada ihraç olduğunu duyurarak, “Allah’u Teala’nın tesettürle ilgili bir ayetini paylaştığımdan dolayı MHP’den ihraç edilmem benim için bir onurdur, bir şereftir, benim için büyük bir belgedir. Beni ihraç edenler Allah’a ve halka nasıl hesap verirler onu bilemiyorum. Kararı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz belediye başkanı olarak görevimize devam ediyoruz. Allah bizimledir, halkımızın desteği yanımızdadır. Bizim bir davamız var, bu dava uğruna canımızı bile feda ederiz” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek Tokyo’da yapılacak 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etmesinin ardından yayınladığı mesajda, “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” demişti.

selyus