Ana Sayfa KİŞİSEL SAĞLIK 14 Mart 2020

İsmail Saymaz’a şizofreni tanısı konuldu!

İsmail Saymaz’ın anlattıklarının ileri derecede paranoya olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Can Keçeci, “Bu genç arkadaşımıza acilen bir psikiyatriste görünmesini öneriyorum. Bir cümlede iki kez ‘saldırıya uğrayabileceğini’ ifade ediyor. Evine gidip gelirken sürekli yol değiştirdiğini söylüyor. Açıklamalarına baktığımda maalesef bende ilk olarak bir şizofreni algısı oluştu. Tabii ki bir uzman tarafından daha detaylı araştırılması gerekir.”

Yeni Akit’in haberine göre yazdığı paçavrayla birkaç sapkın örnek üzerinden tüm Ehl-i Sünnet Cemaat ve Tarikatları itibarsızlaştırma amacı güden İsmail Saymaz, Armağan Çağlayan’ın programına konuk oldu. Saymaz, ‘Muhalif olduğunuz için korkuyor musunuz?’ sorusuna, şöyle cevap verdi:

“Mesela IŞİD ile ilgili kitap yazdıktan sonra bir süre kendi güvenliğimi almak zorunda kaldım. Evime her gün başka yoldan gidip, başka şekilde geri çıktım. Yazdıkça şüpheci hale geliyorum. ‘Acaba buradan hakkımda bir kampanya başlatılır mı? Bu kampanya bir saldırıya neden olur mu? diye düşünüyorum. Bazen yorulduğum oluyor. Yani tam karanlık dağılacak ve güneş ışığı gelecek tekrar karabulutlar kaplıyor gibi bir karamsarlık oluyor.”

“ACİLEN BİR PSİKİYATRİSTE GÖRÜNMESİNİ ÖNERİYORUM”

Saymaz’ın bu açıklamalarını değerlendiren Uzman Psikolog Can Keçeci, Saymaz’ın anlattıklarının ileri derecede paranoya olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu genç arkadaşımıza acilen bir psikiyatriste görünmesini öneriyorum. Bir cümlede iki kez ‘saldırıya uğrayabileceğini’ ifade ediyor. Evine gidip gelirken sürekli yol değiştirdiğini söylüyor. Açıklamalarına baktığımda maalesef bende ilk olarak bir şizofreni algısı oluştu. Tabii ki bir uzman tarafından daha detaylı araştırılması gerekir.” Taha Emre Özdemir / yeniakit.com.tr

 

selyus