Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 26 Ocak 2016

Bu anket inandırıcı mı?

Andy-Ar isimli bir anket firması sözüm ona bir araştırma yapmış, halkla yaptığı telefon görüşmeleri neticesinde yerel yönetimlerdeki belediyelerin sıralamasını kamuoyu ile paylaşmış! Bu anket firmasını tanıyan var mı? Adaletten tamamen uzak olan bu anket firması, başarısızlıklar ve olumsuzluklarla adı çıkmış CHP’li belediyeleri AK Parti’li belediyelerin aralarına sızdırıp ön sıralara koyarak sözüm ona başarılı göstermiş…

Andy-Ar’ın yaptığı anketin ne kadar sağlıklı olduğu şüpheli.. Nedenine gelince! Son bir yıldır sadece buz residencelerde ki daireleri karısının, yakınlarının üzerine geçirdiği iddialarıyla gündemde olan ve bu rezil durumu temizlemek için çırpınan ve çırpındıkça batan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Kadıköy’e 22 aydır çivisi nasip olmayan ve aleyhine haber yapan gazetecileri mahkemeye vermekten başka bir iş yapmayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun dereceye girmesi, mega projeleriyle Sancaktepe’yi İstanbul’un parlayan yıldızı haline getiren İsmail Erdem ile Tuzla’yı parmakla gösterilen ilçeler arasında sokan Dr. Şadi Yazıcı’nın dereceye girememesinden dolayı anketin çok ta kayda değer olduğunu düşünmüyoruz..

Ayrıca şöyle bir 15-20 sene geriye giderek o zamanki haliyle bu günkü hali kıyaslanamayacak kadar modern ve yaşanılabilir bir ilçe haline gelen Sultanbeyli’nin kangrenleşmiş 50 yıllık sorunu olan 2/B’yi büyük çaba ve gayret göstererek çözen Hüseyin Keskin’in sıralamada arkalarda olması haksızlık…

2/B demişken Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, değil elini gövdesini taşın altına sokarak ilçesinde 2/B sorunu kökünden çözdüğü halde ve Beykoz’u diğer partili seçmenlerin bile taktir ettiği bir ilçe haline getirmesine rağmen listede olmaması bu anketin gerçekten de çok dandikten yapıldığını gösteriyor. 

Bu arada şunu da özellikle belirtmek isterim ki Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, değil Anadolu Yakası, artık o Türkiye’ye örnek bir isimdir. Onun bu tür dandik anketlere ihtiyacı da yoktur. Onun öncülüğünde Ümraniye Belediyesi artık bir marka belediyedir. Hizmetleri ve projeleri devam etmesine rağmen Türkiye’de borcu olmayan bir kaç belediyeden biridir. Kendisi de yerel yönetimlerin ustasıdır. Hatta geçen yıl ki ‘O bir usta’ ödül törenin de yerel yönetimler ustası olarak ödüle layık görülmüştür. Benim itirazım Başkan Can’a değildir. Bezim itirazımız hak etmediği halde önlere yerleştirdikleri CHP’li belediyeler ile, yukarıda belirttiğim AK Parti’li belediyelerin önleri hakkettikleri halde olmamasından dolayı anketi dürüst yapmayanlara..   

selyus