Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Nisan 2015

Çanakkale ruhu Çekmeköy’de

Çekmeköy Belediyesi, Çanakkale Destanı’nın yazılışının yüzüncü yılında, zaferin genç nesillere doğru aktarılması ve onların duygu ve düşünce dünyasında yer kazanması için tarihi Çekmeköy’de canlandırıyor.

Çekmeköy Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında belediye bahçesine, Çanakkale platosu kurdu. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğini yaptığı açılışa; AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Garnizon Komutanı Albay Hasan Kaymaz, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Fatma Zehra Erden, İlçe Emniyet Müdürü Hürol Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy Müftüsü Muhammed Suiçmez, ÇERİDER Başkanı Neşegül Çiftçi, Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı yüksek mimar Hamza Cebeci, belediye başkan yardımcıları, belediye müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.     

Savaşın ve zaferin canlandırıldığı Çanakkale Platosu’nda; Çanakkale Şehitleri Anıtı, Soğanlıdere Şehitliği, Osmanlı Tayyaresi modelleri, Seyit Onbaşı heykeli yer aldı.

Alanda bulunan platolarda, oyuncular tarafından canlandırılan savaş sahnelerinde yer alan Seyit Onbaşı ve 57. Alay’daki askerlerin kendi cenaze namazlarını kılması izleyicilere duygulu anlar yaşattı. 

Çanakkale şehitleri için okunan Kuran-ı Kerim ile başlayan program, İBB Kent Orkestrası Mehter Takımı’nın İstiklal Marşı icrası ve Çekmeköylü öğrencilerin Çanakkale’de şehit olan dedelerine yazdıkları mektuplardan bir tanesinin okunması ve içinde mektupların bulunduğu 1200 Türk Bayraklı balonun gökyüzüne salınmasıyla devam etti.

“RABBİM ÜLKENİN HUZURUNU BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMESİN”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz konuşmasında; “Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında bölgemizde yaşayan genç kardeşlerimize dönemin acısını ve onurunu anlatmak istedik. Biz bugün bu ülkede refah ve huzur içinde yaşıyorsak, o gün Çanakkale’de genciyle yaşlısıyla 250 bin şehidin yüzü suyu hürmetinedir. Rabbim onların şefaatine bizleri nail eylesin diyorum. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel bir insan daha dün şehit oldu. Rabbim bu ülkenin kardeşliğini bozmak isteyenlere dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarın da fırsat vermesin diyorum.”

“ÇANAKKALE RUHUNUN GENÇ NESİLLERE AKTARILMASI ÖNEMLİDİR”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci konuşmasında;” Osmanlı, Çanakkale savaşından bir yıl önce topraklarının yüzde 20’sini kaybetti. Payitahtını yani İstanbul’unu kaybetmek ve Anadolu’nun işgal edilmesi tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Çanakkale, Balkan Savaşı’nda bitti denilen bir milletin yeniden doğuşunun simgesi olduğu için çok önemlidir. Seyit Onbaşı’nın iman gücüyle tek başına top mermisini kaldırması, 15 yaşındaki çocukların vatanları uğruna şehit düşmesi, Çanakkale ruhunun genç nesillere aktarılması önemlidir” dedi.

“VARLIĞIMIZIN 20. YÜZYILDAKİ SIRRI ÇANAKKALE’DİR”

Son olarak söz alan İstanbul Milletvekili Metin Külünk;” Çanakkale, bu milletin, bu coğrafyanın, mazlum halkların 20. Yüzyıldaki kıyamete dek var oluşun miladıdır. Çanakkale, insanlık için medeniyet inşa ettiğimiz koca Osmanlı coğrafyasıyla ya varız ya yokuz noktasına geldiğimizde, bizim bir daha asla kıyamete kadar İslamsız yaşayamayacağımızın ispatı olmuştur. Varlığımızın 20. yüzyıldaki sırrı Çanakkale’dir. Çanakkale bizim nasıl bir medeniyet, nasıl bir millet olduğumuzun ifadesidir,” diye konuştu.

Etiketler:
selyus