Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Ocak 2016

Çekmeköy Belediyesi’nde şeffaf denetim

Çekmeköy Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Denetim Komisyonu Üyeliği için 3 isim seçildi. Denetim Komisyon Üyeliğine seçilenlerden Yusuf Polat CHP belediye meclis üyesidir.

Çekmeköy Belediye Meclisi Ocak ayı Birinci Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün başkanlığında toplandı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen birleşimde 10 gündem maddesi görüşüldü. Maddelerden birisi ise Denetim Komisyonu üye seçimi idi. 

DENETİM KOMİSYONU İÇİN OYLAMA

2015 yılı faaliyetlerini denetleyecek komisyonun kurulması için oylama yapıldı. Kapalı oylama, açık sayım usulü ile yapılan seçimde; 28 oyla Mustafa Emrullah Gür, 27 oyla Murat Yıldırım, 14 oyla Yusuf Polat, Denetim Komisyonu Üyesi oldular.

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, yeni yıl ve komisyonla ilgili iyi dileklerini iletirken, “Denetim Komisyonu’nun 2015 yılı belediye faaliyetlerini inceleyebilmeleri için kendilerine oda tahsis edilecek ve gereken her tülü kolaylık sağlanacaktır,” dedi.

Denetim Komisyonu, 2015 yılındaki belediye çalışmalarını müdürlükler bazında inceleyerek, 3 ay sonunda bir rapor hazırlayacak.

selyus