Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Temmuz 2015

Çekmeköy Belediyesi’nin şefkatli eli

Çekmeköy Belediyesi, gelir seviyesi düşük ailelerin yaşam kalitesini yükseltmek için ambalajından çıkmamış, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, koltuk takım, gardırop, elektrik süpürgesi, fırın plazma televizyon, yatak ve daha birçok ev eşyası desteği vererek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Çekmeköy Belediyesi’nin Nisan 2015’te başlattığı yeni projesiyle gelir seviyesi düşük ailelere eşya yardımlarıyla da destek oluyor. Bu proje kapsamında, ihtiyaç sahipleri, Çekmeköy Belediyesi’ne başvuruyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ihtiyaç sahiplerinin evlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor ve raporlar hazırlıyor. Gerekli evraklarla ve belediye ekiplerinin ev tespiti ile mağduriyeti belirlenen ailelerin dosyaları, Çekmeköy Belediyesi’nin Yardım Esasları Kurulu tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirmede, hane halkının kalabalık olduğu ve hastası olan ailelere öncelik veriliyor.

Daha öncesinde pis su baskınları ve yangın gibi nedenlerle eşyaları kullanılamaz hale gelen ailelere eşya yardımı yapılırken, bu yardımlar projenin geliştirilmesiyle daha kapsamlı bir şekilde devam edecek.

Eşya yardımı projesi kapsamında verilen eşyalar arasında; ambalajından çıkmamış, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, koltuk takım, gardırop, elektrik süpürgesi, fırın plazma televizyon, yatak ve ısıtıcılar bulunuyor.

Etiketler:
selyus