Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Kasım 2016

Çekmeköy, ‘Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği’ni konuştu

Çekmeköy Belediyesi ve Vuslat Platformu’nun düzenlediği “Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği” Sempozyumu kapanış programına Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş katıldı.

Çekmeköy Belediyesi ve Vuslat Platformunun 4-5-6 Kasım tarihleri arasında Bolu Abant’ta  düzenlediği “Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği” sempozyumunun kapanış programına Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş katıldı. Sempozyum boyunca bir çok önemli ismin ağırlandı. Programlara AK Parti Van Milletvekili ve Eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Bolu Valisi Aydın Baruş, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Vuslat Platformu Başkanı Mimar Hamza Cebeci, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, akademisyenler, öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kapanış bildirisinin okunması ve Kur’an tilavetiyle başlayan kapanış programında gençlere seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Çok faydalandığımız bir toplantının sonuna geldik. Tecrübeleriyle bizleri aydınlatan kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sevgili gençler bugün size hem kendinizi ifade edebilme hem de büyüklerinizden istifade edebilmeniz için sunulan bu ortam çok güze imkandır. Bu ortamdan eminim ki en güzel şekilde istifade etmişsinizdir. Varlığıyla bize güç katan başta Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a, değerli hocalarımıza, gençlerimize,  Vuslat Platformu’nun yönetim kuruluna ve böylesi güzel bir organizasyonun ortaya çıkmasında emek veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,” dedi.

Vuslat Platformu ve Çekmeköy Belediyesince Abant’taki bir otelde düzenlenen “Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği” sempozyumunun kapanış programına katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “15 Temmuz sonrası Türkiye toplumunun ekonomik ve politik duruşu” konulu bir konuşma yaptı.

“Yeni Türkiye” kavramını çok çeşitli platformlarda dile getirdiklerine işaret eden Kurtulmuş, yeni Türkiye’nin en temel kilometre taşlarından birisinin, “devlet-millet kaynaşması” olduğunu vurguladı.

Devletin başka, milletin başka telden çaldığı dönemin geride kaldığını belirten Kurtulmuş, rahmetli Menderes ile başlayıp, rahmetli Özal ve rahmetli Erbakan ile devam eden, bugün AK Parti çatısı altında süren siyasi geleneğin önemli iddialarından birisinin, devletle milleti bütünleştirmek, milletin önünü açmak, milleti devlette hakim kılmak olduğunu ifade etti.

“Yeni Türkiye” hedefinin, “milletin köklerine, medeniyet değerlerine dönmesi ve kendi kültürel değerlerinin önünü açılması”nın bir başka noktası olduğuna değinen Kurtulmuş, “Dışarıdan şöyle bir eleştiriyle karşılaşıyoruz, ‘Acaba Türkiye İslamlaşıyor mu?’ Hayır, Türkiye İslamlaşmıyor, aziz milletimiz yeni Müslüman olmadı. Büyük bir İslam geleneğinin içerisinde geliyoruz. Ama Müslümanlığın bu kadar görünür hale gelmesinin temel nedenlerinden birisi, Türkiye’de demokratikleşmenin önünün açılıyor olması. Dolayısıyla Türkiye bu süreçte kökleriyle buluşuyor.” diye konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının donunda programı düzenleyenlere ve emeği geçenleri tebrik etti. 

selyus