Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 20 Şubat 2016

Çekmeköy’ün de buz pisti var

Çekmeköy Belediyesi Hamidiye Mahallesi Doğa Park yanında hizmete açtığı buz pateni pisti iki ay boyunca Çekmeköylülere hizmet verecek.

Çekmeköylülerin de artık bir buz pateni var. Çekmeköy Belediyesi’nin “7’den 70’e Buz Patenine” sloganıyla Hamidiye Mahallesi Doğa Park yanında hizmete açtığı buz pateni pistinin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, AK Parti eski Milletvekili Nusret Bayraktar, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, AK Parti Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Kezban Yüksel Aşık, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları eski Başkanı Gıyaseddin Gergin, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve Çekmeköylü çocuklar katıldı.

750 metre kare alana inşa edilen ve iki ay boyunca ücretsiz olarak Çekmeköylülere hizmet verecek olan buz pistinde 30 dakikalık seanslarla kayılabilecek. 

 

“GÜNEYDOĞUDA BAZI BELEDİYELER HENDEK ÇUKUR KAZIYOR BİZİM ONLARDAN FARKIMIZI İSE…”

Buz pistinin açılacağı alanda vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Belma Satır, “Sevgili çocuklar çok kıymetli Çekmeköylüler hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çocuklarımızın geleceği, gelişimi ve sağlıklı büyümeleri için Çekmeköy Belediye Başkanımız güzel bir proje gerçekleştirmiş. Bu proje için kendisine teşekkür ediyorum. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, şehitler veriyoruz. Terör hayatı durdurmak, cennet vatanı cehenneme çevirmek istese de, bizler hayatı daha dinamik kılmak ve sizlere hizmet sunmak için çalışıyoruz. Güneydoğu’da bazı belediyeler hendek ve çukur kazıyor ülkenin refahını bozmaya çalışıyor. Bizim onlardan farkımız ise, yaşatmak, üretmek, birbirimizi sevmek ve daha çok dayanışma halinde olmak için çalışmamızdır. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum,” dedi.

Açılış töreninde konuşan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız “ Bu güzelliği paylaşabilmek bizim için mutluluk. Gayret ve çabaları için başta Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim,” dedi.

“HER ŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN”

Buz pateni pistinin açılışında selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Gençlerimize vatandaşlarımıza işlerinden ve okullarından fırsat bulduklarında eğlenebilecekleri spor yapabilecekleri mekanları kazandırmamıza vesile olduğu için rabbimize şükrediyoruz. İlçemize gençlerimizin faydalanabileceği bir spor kompleksi kazandırdık. Üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan gençlerimiz için kurslar açtık. Her şey gençlerimiz için. Eğitim vadisi olacağız dedik, bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Çekmeköy Ulus Pazarı’nın bulunduğu yere ilk, orta ve lise düzeyinde bir eğitim kompleksi inşa edeceğiz. Bugün üzerinde bulunduğumuz alana yine gençlerimizin vatandaşlarımızın faydalanabileceği içerisinde 600 kişilik salonlar, eğitim kursları ve spor salonu olan bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Bugün burada toplanma sebebimiz olan buz paten pistimizin Çekmeköyümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, ”dedi.

Alanda bulunan gençlere seslenen AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, “Eskiden böyle imkanlarımız yoktu sizler çok şanslısınız. Hem imkanınız, hem de sosyal belediyecilik anlayışına sahip bir belediye başkanımız var” dedi.

selyus