Ana Sayfa YAŞAM 20 Şubat 2016

İstanbul’un dost eli yardım seline dönüştü

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 25 AK Partili ilçe belediye başkanlıklarının katkılarıyla “Dostluk Eli Yardım Seli” kampanyası için düzenlenen uğurlama töreninde 56 tır dolusu yardımı Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize gönderdiler.

AK Partili belediyeler ve ilçe teşkilatları bir kez daha kardeşlerine dostluk elini uzatarak 56 tır dolusu yardım selini Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize gönderdiler.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 25 AK Partili ilçe belediye başkanlıklarının katkılarıyla “Dostluk Eli Yardım Seli” kampanyası için düzenlenen uğurlama törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Milletvekilleri, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Tırların uğurlama töreninde konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Önce insan diyeceğiz. Önce çıkar hiçbir zaman demeyeceğiz. Birilerinin yüzüne bunu haykırmaya devam edeceğiz. Kan diyen, petrol diyen, para diyenlere karşı merhamet, adalet ve vicdan diye haykırmaya devam edeceğiz… Buradan haykırıyoruz, Güneydoğu’da evini barkını sırtına almış yollara düşmüş kardeşlerim. Asla yalnız değilsiniz. Bayırbucak’taki kardeşlerim asla yalnız değilsiniz. Asla yalnız yürümeyeceksiniz. Çünkü biz sizinle olan kardeşliğimiz siyasetin ötesinde bir ümmet ve inanç kardeşliğidir. Bu yürüyüş sonsuza kadar Allah’ın izniyle devam edecektir. Onun için İstanbul’dan sesleniyoruz, İstanbul’dan diyoruz ki, İstanbul sizinle, Türkiye sizinle. Ve Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçte bu gücü, bu birlikteliği hep birlikte devam ettireceğiz” dedi.

 

Tırların uğurlandığı meydan bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı, Yalçın Akdoğan, “Suriye’de katil zalim bir rejim var. Kimsenin Suriye’ye akıl verecek hali yok. 4 yıldır Türkiye yalnız bırakıldı. 4 yıldır 3 milyon insana biz kucağımızı açtık. Şimdi birileri konuşuyor, sınırınızı açın şöyle yapın böyle yapın. Kardeşim, bu kadar insan biz kucağımızı açtık. Gönlümüzü açtık. Sınırımızı açtık. Siz dediniz diye yapmadık. Siz ne yaptınız? Hangi yardımı yaptınız? 4 yıldır Türkiye yalnız bırakıldı. Güney sınırları açın herkesi alın batı sınırlarını kapatın kimseyi geçirmeyin. Böyle bir dünya yok. Yeni bir dalga herkesi vurur” diye konuştu. 

selyus