Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Mart 2020

CHP’li Murat Ongun, önce tükürdü, sonra yaladı, sonra da sildi!

Devletin 83 milyonla birlik olup korona virüs salgınıyla mücadele ettiği bir süreçte İstanbul’da Cumartesi günü bir iftira paylaşımla çalkalandı.

Daha açıkçası yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözü gerçekleşti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tetikçi danışmanı Murat Ongun’un Çekmeköy Belediyesi’ne attığı iftira elinde patladı!

Ongun’un Çekmeköy Belediyesi temizlik personeli çöpü metro durak önüne bıraktı iftirası, yalancının (iftiracının) mumu yatsıya kadar bile yanmadı ve o elemanın İBB personeli olduğu anlaşıldı!

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİNİ HEDEFE KOYDU

Bir belediye çalışanının Metro girişine çöp atarak fotoğraf çektiği görüntüleri paylaşan İBB sözcüsü Murat Ongun çöpü atan kişinin Çekmeköy Belediyesi çalışanı olduğunu iddia etti.

Twitter üzerinden görüntülerin olduğu videoyu paylaşan Ongun, Çekmeköy Belediyesini ve Belediye Başkanı Ahmet Poyrazı tweetine etiketleyerek, “Bu zor günlerde bile trollük yapanları kınıyoruz. Kamuda partizanlığın akıl tutulmasına yol açtığının da en açık örneğidir. Metro girişine çöpü bırakıp sonra fotoğraf çeken ilçe belediyesinin bu temizlik görevlisini kamu vicdanına havale ediyoruz. @Cekmekoybeltr @AhmettPoyraz” ifadelerini kulandı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKINCA GERİ VİTES YAPTI

Çekmeköy Belediye Başkanının çöpü atan şahsın Çekmeköy Belediyesi çalışanı olmadığını tam tersine Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğunu açıklamasının ardından Ongun yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla geri vites yaparak özür diledi. Kendisini “dürüstlük ve şeffaflık” kelimeleriyle temize çıkarmayan çalışan Ongun yaptığı açıklamada, “Dürüstlük ve şeffaflık temel ilkemiz. Bugün paylaştığım videodaki görevlinin @Cekmekoybeltr değil, İBB Park Bahçeler Müdürlüğü personeli olduğunu tespit ettik. Gerekli işlem yapıldı. Bu hatadan ötürü Belediye Başkanımız @AhmettPoyraz ‘dan özür dilerim.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR PAYLAŞIMINI SİLDİ

Çöp siyasetini eline yüzüne bulaştıran ve yapmak istediği algı operasyonu elinde patlayan Murat Ongun, özür dilemesinin üzerinden henüz 24 saat geçmeden sosyal medyada paylaştığı çöp videosunu ve özür paylaşımını sildi. Karıştığı rezaleti bu şekilde unutturmaya çalışan Ongun’a sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. AK Haber

selyus