Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Ekim 2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onların kimlerle yürüdüklerini biz çok iyi biliyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonunun, 13. Olağan Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsı hakkında sağda solda ahlaksızca “diktatör” kavramını kullananlar olduğunu belirterek, “Onların kimlerle yürüdüklerini biz çok iyi biliyoruz. Ama biz, milletle yürüdük, milletle yürümeye devam edeceğiz. Onlar sırtlarını tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel yapılara dayayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ’in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş Yıldönümü etkinliği nedeniyle düzenlenen programa katıldı. HAK-İŞ’in Başkanı Mahmut Arslan ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu, HAK-İŞ konfederasyonu bünyesindeki sendika temsilcilerinin yoğun katılımıyla, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulun açış konuşmasını yaptı.

Türkiye’ye yaptığı katkılarından dolayı ülkesi, milleti ve şahsı adına HAK-İŞ’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugünlere ulaşmasında, en fazla emeği olan kesimin, işçiler olduğunu belirterek, “Şehitlerimizin o aziz, o mübarek kanları nasıl bu ülkeyi inşa etmiş ve bugünlere kadar muhafaza etmişse; işçilerimizin de aziz ve mübarek alın terleri Türkiye’yi işte bu seviyelere taşımıştır. Hiçbir ücret, işçinin o aziz ve mübarek alın terinin karşılığı değildir” dedi.

“HAK-İŞ TÜRKİYE’DE DEMOKRATİKLEŞMENİN EN GÜÇLÜ SAVUNUCULARINDAN BİRİ OLDU”

HAK-İŞ’i hiçbir zaman sadece bir işçi örgütü, sadece bir emekçi örgütü olarak görmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride bıraktığı 40 yılına bakıldığında HAK-İŞ’in, işçi ve emekçilerin olduğu kadar, Türkiye’de demokratikleşmenin, özgürlüklerin, hakların en güçlü savunucularından biri olduğunu söyledi ve ekledi: “Hak-İş, 70’li yılların o zor dönemlerinde, 1980 darbesi ve sonrasında, 90’lı yılların o zor zamanlarında, sadece emek mücadelesi, sadece ücret mücadelesi veren değil; Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye, Özgür ve Bağımsız Türkiye mücadelesi veren bir örgüt oldu.”

Bu süreçte HAK-İŞ’in tam anlamıyla bir okul işlevi de gördüğünü sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna bizzat kendisinin şahit olduğunu ve bunu tecrübe ettiğini ifade ederek, “2001 yılında, partimizi kurarken, HAK-İŞ’ten arkadaşlarımız yanımızda oldular. Genel Başkan Yardımcısı, Bakan, Milletvekili, bürokrat, danışman, uzman olarak, HAK-İŞ’ten yetişmiş çok sayıda arkadaşımızla birlikte çalıştık. Bu boyutuyla da HAK-İŞ’i bugünlere taşıyan ve bugün de bir okul olarak muhafaza eden değerli arkadaşlarımı, kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

“BİZ SIRTIMIZI ÖNCE HAKK’A SONRA HALKA DAYAYIP ÖYLE YÜRÜYECEĞİZ”

Onların metotlarını, onların araçlarını, onların edep yoksunu dillerini ve söylemlerini kullanamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar her gün yalan söyleyecek, biz her gün doğruyu savunacağız. Onlar her gün iftira atacak, biz her gün HAK mücadelesi vereceğiz. Onlar sırtlarını tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel yapılara dayayacaklar, bir takım medya kuruluşlarına, manşetlere, silahlı terör örgütlerine dayayacaklar; ama biz sırtımızı önce Hakk’a sonra halka dayayıp öyle yürüyeceğiz” diye konuştu.

12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, Gezi Olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimi badirelerini atlattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yürütülen operasyonlara karşı da geri adım atmayıp boyun eğmeyeceklerini açıkladı ve “Aziz milletimin tek bir ferdi bile kaygılanmasın.100 yıl önce Çanakkale’de nasıl geldikleri gibi gittilerse, 100 yıl boyunca her teşebbüslerinde nasıl akamete uğradılarsa, bugün de, yarın da geldikleri gibi gidecekler, bundan hiç şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı .

“ANKARA’DA YAŞANANLAR KOLEKTİF BİR TERÖR EYLEMİDİR”

Ankara’daki terör saldırısına ve bu saldırıdan sonra HDP yöneticilerinin ve bölücü terör örgütü çevrelerinin açıklamalarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şu açıklamaları yaptı: “Bu yaşanan olay terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Şimdi kalkıyorlar, ‘Efendim bunu DAEŞ yaptı, bunu bilmem kim yaptı’ diyorlar. Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, El Muhaberat da var. Burada Suriye’nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Kimse kimseyi aldatmasın. Suruç’ta Diyarbakır’da yaşananlar belli. Ama benim Kürt kardeşlerim bu oyunu çok iyi ayırt etmek durumundadır. Çünkü bunlar için insan canının değeri yoktur, asla ona kıymet vermezler. Her terör eyleminin ardından yurt içinde, yurt dışında algı operasyonuna başlıyorlar. Daha eylem olduğu anda ‘Bunu Saray yaptı’ diyenlerin ne mantığının olduğunu artık anlayın. Çünkü ortak çalışıyorlar. Terör örgütü kan akıtacak, bunlar da çıkacaklar, manşetleriyle, ekranlarıyla, siyasetçileriyle, o terörü, o terör örgütlerini, o teröristleri himaye edecekler. Senaryo bu.”

 “KİME OY VERDİĞİNİZE İYİ BAKIN”

Bulunduğu makamdan, ‘Şuna oy verin, buna oy vermeyin’ diyemeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bugün burada diyorum ki: Kime oy verdiğinize iyi bakın, iyi görün” dedi ve şu açıklamalarda bulundu: “Ben Kürt kardeşimle her zaman gönül diliyle konuştum. Şimdi de diyorum ki: Teröre, teröriste, terör örgütlerine karşı cesur olun. Diyorum ki: En kutsal değerlerimize dahi pervasızca hakaret eden bu densizlerle aranıza cesaretle mesafe koyun. Diyorum ki: Paralel yapıyla, bir kısım medyayla, Türkiye’nin düşmanlarıyla, Ortadoğu’nun canileriyle iş tutan bu Kürt düşmanlarına karşı ‘Yeter Artık’ deyin.”

 “MALUM MEDYA SALDIRIYOR”

Geçtiğimiz hafta, yerli otomobil üretimiyle ilgili gelişmelerin tanıtımının yapıldığına, TÜRKSAT 4 B uydusunun uzaya fırlatıldığına, İstanbul’a yapılacak dünyanın en büyük kapasiteli 3. Havalimanı için imzalanan finansman anlaşmasına, KKTC’ye Akdeniz’in altından döşenen hatla içme ve sulama suyunun taşınmaya başladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bunların bir hafta içinde yaşandığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’ye Su Temini Projesi’nin yapımında yer alan yüklenici firmalar ile ilgili yapılan haberlere de değinerek şunları söyledi: “O malum medya saldırıyor şimdi. Bunların kimler olduğunu biliyorsunuz, bu medyanın hangi grup olduğunu biliyorsunuz. İşte paralel medyayla o malum medya. Beraber iş tuttular; niye? Onlar bu ülkede birinci köprüye hayır diyenlerin ta kendisidir, ikinci köprüye hayır diyenlerin ta kendisidir, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne hayır diyenlerin ta kendisidir.”

Başbakanlığı döneminde ve daha sonra çalışma hayatı ile ilgili gerçekleştirilen reformlara iş hayatındaki iyileştirmelere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeğimizle, alın terimizle bu ülkeyi bugünlere getirdik; isimsiz kahramanlarla bu davayı bugünlere taşıdık; Allah’ın izniyle çok daha fazlasını yine birlikte yapacağız” dedi.

 “1 KASIM’DA SANDIKLARA MUHAKKAK GİTMELİSİNİZ”

Konuşmasının sonunda 1 Kasım seçimlerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oy bizim namusuzdur, şerefimizdir diyerek sandıklara muhakkak gitmelisiniz” tavsiyesinde bulundu “Niye? Çünkü bu ülkede, 7 Haziran’da gördük, yaşanan sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Ben inanıyorum ki HAK-İŞ ailesi bunun yaşanmasına da fırsat vermeyecektir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ’in 40. Kuruluş Yıl Dönümünün ve 13. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

selyus