Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 26 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’den mutlu ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sancaktepeli kardeşlerimin Türkiye’nin yönetim sisteminin değişeceği 16 Nisan’ı dört gözle beklediğine inanıyorum. Daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye’nin önündeki son engeli de kaldırmak için Sancaktepelilerin sabırsızlandığını biliyorum. İnşallah 22 gün sonra hep birlikte yeni Türkiye’nin kapılarını açmaya hazır mıyız? Coşkuyla, gururla, şöyle tarihe geçecek bir oy oranıyla inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe’de toplu açılış törenine katıldı. Sancaktepe Belediyesi’nin yeni hizmet binasının önündeki meydanda gerçekleşen toplu açılışa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanı hıncahınç dolduran Sancaktepelilere “Maşallah, 16 Nisan akşamı Sancaktepe’yi takip edeceğim bakalım sandıktan ne çıkacak” diyerek Sancaktepe halkını övdü.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ile Erol Kaya, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, İstanbul Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem katıldı.

“SANCAKTEPELİLERİN SABIRSIZLANDIĞINI BİLİYORUM”

Konuşmasına, “Sancaktepeli kardeşlerimin Türkiye’nin yönetim sisteminin değişeceği 16 Nisan’ı dört gözle beklediğine inanıyorum. Daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye’nin önündeki son engeli de kaldırmak için Sancaktepelilerin sabırsızlandığını biliyorum. İnşallah 22 gün sonra hep birlikte yeni Türkiye’nin kapılarını açmaya hazır mıyız? Coşkuyla, gururla, şöyle tarihe geçecek bir oy oranıyla inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız?” cümleleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet 16 Nisan’ı iple çekerken birilerinin de her gece kâbus gördüğünü, halk oylaması günü yaklaştıkça rahatsızlıklarının iyice arttığını söyledi.

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşlarının ve Pensilvanya’dan FETÖ’nün her gün bir video ve mesaj yayınladıklarına, ‘Evet çıkarsa biz biteriz’ dediklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Peygamberin ‘Kişi sevdikleriyle beraberdir’ hadisi ile ‘söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu’ sözlerini aktardı ve “Daha ne anlatayım ben, bunlar yetmez mi? diye ekledi.

“SİZ O BAHARI DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ”

Terör örgütü PKK’nın, çukur ve bombalama eylemleriyle hayatlarını zindana çevirdikleri Kürt kökenli vatandaşlara, aba altından yine sopa gösterdiğini, aynı şekilde FETÖ ihanet şebekesinin de bir türlü gelmeyen baharları için 16 Nisan’ı beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne diyorlar? Yayın yapıyorlar değişik yerlerle, ‘baharı bekleyin, bahar geliyor’ diyorlar. Siz o baharı daha çok beklersiniz. DHKP-C, MLKP gibi ne kadar eli kanlı terör örgütü varsa, bunların yardakçılığını yapan ne kadar çevre varsa, hepsi de sabah ‘hayır’la kalkıyor, akşam ‘hayır’la yatıyor. Türkiye’ye zarar verme fırsatı doğar da, bugüne kadar teröristlere hamilik yapmış ülkeler bundan geri kalır mı? Ülkemizin ayağını kaydırma imkânı çıkar da, Neonazi partilerin oyuncağı olmuş ülkeler bundan geri kalır mı?” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye, Türk bakanlara ve ülkelerindeki Türk vatandaşlara yaptıklarına karşılık dile getirdiği ‘Nazi’ benzetmesinden Hollanda, Almanya, Avusturya ve İsviçre yetkililerinin rahatsızlıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl söylemeyeyim, bizim Almanya’daki camilerimizin duvarlarına gamalı haç işaretlerini çizenler siz değil misiniz? Camilerimizi yakıp-yıkanlar siz değil misiniz? Solingen faciasını yapanlar siz değil misiniz? NSU davası hâla devam ediyor, niye bitirmiyorsunuz? 4 bin 500 PKK dosyası verdim, niye çözmüyorsunuz?” sorularını yöneltti ve geciken adaletin, adalet olmadığını vurguladı.

selyus