Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 26 Mart 2017

Ümraniye Belediyesi sempozyumu başarıyla tamamladı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu yurt içinden ve yurt dışından uzman ve akademisyenlerin katılımlarıyla devam etti. Sempozyum 2. gününde oturumların ve sunumların yapılmasının ardından tamamlandı.

15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu’nun dördüncü oturumunda da çocuk psikolojisi ve psikiyatrisi konusunda uzmanlaşmış ünlü isimler; 15 Temmuz gecesi ve sonrasının çocuklar üzerindeki etkisini ve bu etkilere karşı nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler verdiler.

Dördüncü oturumda, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Köse moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci günün ilk oturumun konuşmacıları; Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Sayar ve Güney Afrika, Dulwich Centre’dan  Ncazelo Ncube Mlilo’ydu. Bu oturumda Travmatik Olaylarla Nasıl Başa Çıkarım?” konu edildi.

Beşinci oturumda ise “Travmatik Olaylar Çocuk Üzerinden Toplumu, Toplum Üzerinden Çocuğu Nasıl Etkiliyor? ”konusu konuşuldu. Türkiye, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Gül Karaçetin moderatörlüğünde gerçekleşen oturumun konuşmacıları; Türkiye Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Edibe Sözen ve ABD, Center of Cumulative Trauma Studies’den Dr. İbrahim Aref Kira’ydı.

Altıncı oturum, Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peyami Çelikcan moderatörlüğünde ve Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Peyami Çelikcan ile Medipol Üniversitesi’nden  Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan’ın katılımlarıyla devam etti.

İkinci günün son oturumu olan 7. Oturumda ise Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Klinik Psk. Mehmet Dinç moderatörlüğünde ve Avustralya’dan Dr. Senem Eren,  Türkiye’den Psk. Merve Koca, Psk. Hatice Şanver, Psk. Büşra Yazıcı’nın konuşmacı olarak katılımlarıyla “Travmatik Olaylarda Çocukları Anlamak ve Yapabilecek Örnek Çalışmalar” konusu konuşuldu.

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz’un çocuklar üzerindeki etkisini konu alan ve 2 gün süre ile 7 oturum halinde gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu, oturumların tamamlanması ve sunumların yapılmasının ardından tamamlandı.

selyus