Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Haziran 2021

Döğücü, “Biz kadınlarımıza güveniyoruz, onlara her türlü imkanı sağlayacağız”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Sancaktepe Belediyesi tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen “Saka kurslarında” eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerlere sertifikalarını ise Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Doktor Rabia Kalender İlhan verdi.

Sancaktepe Belediyesi, Kadın Aile Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren saka 7 kurs merkezinde 61 branşta ücretsiz eğitim veriliyor. 7 kurs merkezinde uzman hocalardan eğitim gören kursiyerler, açılan kurslar sayesinde boş vakitlerini değerlendiriyor. Sosyal hayata karışma imkanı bulamayan hanımlar, sanat ve meslek edindirmeye yönelik açılan kurs merkezleri aracılığı ile sosyalleşiyor. Bu kapsamda yürütülen kursların yıl sonunda sergi ve sertifika töreni yapıldı. Bu yılki sertifika töreni Sancaktepe Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Sertifika töreninin ardından Belediye binasının içerisine kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin sergisi, Sancaktepelilerin beğenisine sunuldu. Başkan Döğücü sergiyi gezerek, kursiyerlerden bilgi aldı.

Düzenlenen programa Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Doktor Rabia Kalender İlhan, AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sefanur Akça ve çok sayıda kursiyer katıldı.

“BİN 31 KURSİYERİMİZE SERTİFİKASINI TAKDİM ETTİK”

Düzenler sergide konuşan Sancaktepe Belediyesi Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, “Sancaktepe Belediyesi olarak “Saka” adı altında topladığımız meslek kurslarımızın yıl sonu sergisi yapıyoruz. İlçe protokolümüz ile birlikte kursiyerlerimiz tarafından yapılan ürünlerin sergisini açarak, kursiyerlerimize sertifikalarını takdim ettik. Pandemi dönemini yaşamamıza rağmen online eğitimler ve öğretim yollarıyla bin 31 kursiyerimizi mezun ettik. Pandemi döneminde aile eğitimine döndük ve aile danışmanlığı, psikolojik danışmanlık hizmeti de verdik. Her platformda eğitimlerimiz devam etti. Biz kadınlarımıza çok güveniyoruz. Onlarla bir yola çıktık. Sancaktepe’de kadının kendisine ve ilçeye değer katmasını sağlamak için her türlü imkanı sağlayacağız. Bundan sonrada çalışanlarımızı bu bakış açısıyla devam ettireceğiz” diye konuştu. Kaynak: İstanbul Takipte Haber Sitesi Haber Merkezi

 

selyus