Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Ağustos 2020

Gezici CHP’li belediye, merhum Zahide Ninenin ismini semt konağından kaldırdı!

CHP’li Küçükçekmece Belediyesi, koronavirüs sürecinde canlarını ortaya koyan sağlıkçılarımızı başımızın üstüne koyduğumuz bir süreçte, bu ülkeye 35 yıl sağlık hizmeti veren Zahide Özay (Zahide Nine) ismini semt konağından kaldırarak Kadın Eşitlik Merkezi ismi verdi. Zahide Nine, gezi olayları sırasında gezici teröristleri sert bir dille eleştirmişti. Zaide Nine Semt Konağı ismini kaldıran geziciler öç mü alıyor sorusunu sormadan edemiyoruz?   

Küçükçekmece İnönü Mahallesi’nde 2018 yılında yapılan semt konağına 35 yıllık sağlıkçı olan ve gezi olaylarında gezi teröristlerine çıkışlarıyla tanınan Zahide Özay’ın ismi verilmişti. Küçükçekmece Belediyesi’nin CHP ye geçmesi ile birlikte bir gece de isim değiştirildi ve yerine Kadın Eşitlik Merkezi ismi verildi. İsim değişikli ise mahalleliyi rahatsız etti. Mahalleli şimdi Zahide Özay (Zahide Nine) ismini geri istiyor.

Koronavirüs sürecinde canlarını ortaya koyan sağlıkçılarımızı başımızın üstüne koyduğumuz bir süreçte, bu ülkeye 35 yıl sağlık hizmeti veren Zahide Özay (Zahide Nine) isminin semt konağından kaldırılmasının bir sebebi var mı?

selyus