Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Şubat 2015

Göksel Öksüz’den Gazete Kadıköy’e Charlie Hebdo eleştirisi

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “Bu dergi daha önceden defalarca dinimizle alay etmiş, dalga geçmiş bir dergi. Kendi değerleri olmayan ve bu tür yayın politikası bu olan bir dergi. Gazete Kadıköy’deki haberde birçok karikatüristle röportaj yapıldığını gördüm fakat haberde sanki bu dergi sanatsal özgürlüğün bir tacıymış gibi yansıtılmış.”

Kadıköy Belediyesinin resmi yayın organı olan Gazete Kadıköy,  ilçenin haberlerini bırakıp Fransa’da olup bitenleri yazmaya başladı. Sen gazete bile değilken ve belediyenin haftalık bülteniyken senin neyine Charlie Hebdo Dergisi’ni savunmak.. Karikatür ve mizah konusunu bahane edip Peygamber Efendimize hakaretin had safhada olduğu haftaya nasılda denk getirerek haberi manşetine taşıdın. Basınla uzaktan yakıdan alakası olmayan birisine bile sorsan bu haberde art niyet ve İslam düşmanlığı olduğunu söyler.

Hem ben bir şey yapmadım diyeceksin hem de haberde “Je suis Charlie” “BEN CHARLİE”yim diyeceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana. Bu adi derginin, kansız çalışanları Peygamber Efendimize hakaret edecek sende bu yazıyı kaleme alacaksın. Gazete Kadıköy’ün haberinin girişi: “Fransa’da yayımlanan mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırı, ifade özgürlüğü üzerindeki baskının, insan hayatını hiçe sayan bir şiddete dönüştüğünü gösteriyor. Gazete Kadıköy olarak silahlara karşı kalemlerin gücüne inandığımızı bir kez daha ilan ediyor, tüm dünyayla birlikte “Je suis Charlie” diyoruz. Bu hafta görüşlerini manşetimize taşıdığımız Kadıköylü mizahçıların ifade ettiği gibi: “Yaşasın karikatür, yaşasın mizah!”  Yorum okurlarımızın.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konuya tam vakıf olamadığı için ister istemez kendi yayın organını savunmak zorunda. Gazetede çalışan elemanların iyi niyetli olmadığını birileri söylese kendisini o gün gazeteyi kapatır.

Ulusal ve yerel basında sıkça haber olan Gazete Kadıköy’ün bu ahlak dışı haberine bir tepkide AK Parti Kadıköylü meclis üyelerinden geldi. Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, belediye meclis toplantısında söz alarak Gazete Kadıköy’ü sert bir şekilde eleştirdi.

GÖKSEL ÖKSÜZ’DEN YAPICI VE SERT ELEŞTİRİ

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “Soracağımız sorulara kısmen cevap verdiniz ama ben de bir değerlendirme yapmak istiyorum bu konu ile ilgili. Tabi bu konu Kadıköy Belediyemizin yerel yayın organı olan Gazete Kadıköy’de paylaşılan bir haberle ilgili husus. Ben o haberi, basın açıklamasını, sosyal medyada dolaşan yorumları o gün itibari ile titizlikle inceledim. Hatta bu konuyla ilgili kendi sosyal medya hesabımda bir tweet de paylaştım. Sizin de söylediğiniz gibi Gazete Kadıköy’ün paylaştığı bu karikatür, ulusal medyada yer bulduğu gibi Peygamber Efendimiz ile alay eder içerikte bir karikatür değil. Ancak iyi ki de değil değerli Başkan, öyle bir şey olması zaten düşünülemez. Fakat haberin içeriğine baktığımızda ben hadisenin sizin anlattığınız kadar masum göründüğünü düşünmüyorum. Bu dergi daha önceden defalarca dinimizle alay etmiş, dalga geçmiş bir dergi. Kendi değerleri olmayan ve bu tür yayın politikası olan bir dergi. Gazete Kadıköy’deki haberde birçok karikatüristle röportaj yapıldığını gördüm fakat haberde sanki bu dergi sanatsal özgürlüğün bir tacıymış gibi yansıtılmış. Tabi şunu söylemeliyim orada 11 kişi hayatını kaybetmiştir ve orada yapılan terör mazur görülemez ki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı orada yapılan barış gösterilerine katılmıştır. Biz de aynı düşüncedeyiz, bizim dinimiz bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmeye eşdeğer olduğunu söyleyen bir dindir. Bizim, Müslümanlar olarak düşüncemiz Kuran’da da geçtiği gibi ‘Senin dinin sana benim dinim bana’ dır, ama bu inanç özgürlüğü kimseye karşısındakinin inançlarıyla alay etme özgürlüğünü vermez. Ortam bu kadar gerginken, medyada bu konuyla alakalı eleştiriler dolaşırken Kadıköy Belediyesi’nin resmi yayın organı Gazete Kadıköy’ün bu haberi yapması ve dediğim gibi bu dergiyi sanatsal özgürlüğün bir mihengi haline getirmesinden dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirtmek istiyoruz. Ben bu haberi sayın Başkan siz basın toplantısı yapmadan önce okudum, tweetlerimden de bakabilirsiniz. Orada belirttim “Kesinlikle haberin içeriğinde Peygamber Efendimizle alay eden bir karikatür yoktur, ancak bu derginin kutsallaştırılmasına karşıyız”. Haberde geçen karikatüristlerden biri diyor ki “Biz, demokrasi ve özgürlük kültürü henüz oluşmamış bu zavallı ülkede 12 yıldır çok ağır bir baskı ortamında yazar-çizerlik yapıyoruz”. Şimdi kendince bu baskı ortamını AK Parti iktidarına bağlamış ama bu karikatürist arkadaşımız şunu bilmiyor herhalde; Türkiye’de şu an onlarca dergi var ve bunların içinden yayın politikasını T.C Başbakanı’na ve Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek olarak kurmuş dergiler var. Eğer baskı olsa bu dergiler bu karikatürleri yayınlayabilirler mi tekrar sormak istiyorum” dedi.

“PAPYON TAKMADAN ATATÜRK’Ü SEVEBİLİRİZ”

Öksüz, “Bir başka hususa da değinmek istiyorum. Sanırım meclisimizin açık olmadığı bir zamanda bu konferans salonunda bir panel düzenlendi ve bir yazarımız bu panelde şöyle dedi: “Biz Atatürkçüyüz, Atatürkçüler inadına etek giymeli, inadına dekolte giymeli, inadına papyon takmalı. Bakın ben papyon takıyorum”. Şimdi meclisimizde bulunan arkadaşlara bakıyorum papyon takan kimse göremiyorum, herhalde buradakilerin de Atatürkçülükle ilgili sorunları var diye algılıyorum. Atatürkçülüğü giyime indirgemiş aklı 28 Şubat’ta gördük. Türbanlı olduğu için kızlarımızın eğitim haklarının ellerinden alındığını, ikna odalarında işkenceye tabi tutulduklarını gördük. Bunlardan artık kurtulalım. Yine aynı dönemlerde milletin iradesiyle meclise girmiş bir milletvekilinin sadece meclisten atıldığını değil, ülkenin vatandaşlığından atıldığını da gördük.  Son söz olarak da şunu söylemek istiyorum; bizler de papyon takmadan Atatürk’ü sevebiliriz, bir bayan da başını örtmeden Peygamber Efendimiz’i sevebilir. Bırakın insanlar nasıl giyineceklerine kendileri karar versinler” şeklinde konuştu. 

Etiketler:
selyus