Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Şubat 2015

Göksel Öksüz’den Selami Öztürk’e cevap

İDO İskelesinin yanına yapılması planlanan cami ile ilgili bir açıklama yapan önceki dönem Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e AK Parti Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz’den cevap geldi.

İDO İskelesinin yanına yapılması planlanan cami ile ilgili kendisiyle yapılan röportaj da “Her seçim döneminde ve kritik siyasal virajlarda, iktidar İslam dininin kutsalları üzerinden politika yapmayı adet haline getirdi. Toplumsal muhalefetin duyarlı olduğu yeşil ve çevrenin korunması taleplerine karşı bir dinsel obje yerleştirmeyle başlatılan talan düzeni devam ettirilmek isteniyor.” diyen önceki dönem Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e AK Parti Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz’den cevap geldi.

Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “İnsanımızın daha mutlu kılacak her projeyi her yatırımı gerçekleştirmemek için olanca gücü ile mücadele etmeyi millet için siyaset yapmak olarak algılayan akıl seçimlerin yaklaştığı şu günlerde yeniden sahnede.

Bu sefer, yıllarca yerel yöneticilik yapmış ancak Dr. Mimar Kadir TOPBAŞ beyin de tanımı ile imar plan notlarını okumak ve anlamaktan aciz dönemin belediye başkanı Selami Öztürk milletin sinir uçlarını harekete geçirmek için devrede.

Evet seçim yaklaşıyor, herkes bir yerlere mesaj verme kaygısında. Tahminim odur ki, Bak bende buradayım, hiç kimsenin oluşturamadığı gündemi oluştururum, toplumda gerginliğe sebebiyet versin vermesin ağzıma geleni söylerim, böylelikle milletvekili olmaya en çok ben layığım hedefi ile Kadıköy’de dört dönem belediye başkanlığı yapmış ancak somut hiçbir eseri olmayan dönemin belediye başkanı açıklamalar yapıyor.

Nereden başlasak hangi birisini düzeltsek. Öncelikle bahse konu plan tadilatı bakanlığın değil diyanet işlerinin teklifi. Diyanet işleri gerekçelerini de sıralayarak ihtiyaca binaen bahse konu alanda bir cami yapılması için çevre ve şehircilik bakanlığına plan teklifinde bulunmuş. Bakanlıkta söz konusu teklif ile ilgili Yerel belediyeden ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden konu hakkındaki görüşlerini talep ediyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak dönemin başkanı her zaman olduğu gibi konuyu teknik olarak değerlendirmeyip maalesef ucuz siyasete alet ediyor. Bunu yapabilmek içinde Göztepe parkına cami konusunu tekrar gündeme getiriyor.

Hatırlayanlar bilecektir. O dönemde de alandaki ağaçların kesileceğinden dem vurularak konu ile yakından uzaktan ilgisi olmayan, kamu oyunu kışkırtmaya ve maniple etmeye yönelik açıklamalar yapılmıştı. Halbuki sadece cami projelerinin kıble yönüne yönelerek inşa edileceğini bilen birisi ve plan notlarındaki emsal metrekarelere bakarak alanda nasıl bir yapı yapılabileceğini anlar ve hiçbir ağacın kesilmeyeceğini bilirdi. O dönemde de konuya açıklık getirmiştim. Ancak plan notlarını okumayı bilmeyen bir kişiye çok fazla teknik açıklama yapmanın anlamı yok.

Zira bu senaryoyu Kadıköy meydan düzenleme projesi ile ilgili dönemin başkanının, başöğretmen Atatürk anıtı kaldırılacak yaygarasında da gördük. Plan notlarında bahse konu alanın anma ve etkinlikler için kullanacağı açık ve netken bu tür dezenformasyonları yapılmakta hiç çekinmemişti.” dedi.

Konuşmasına devam eden Öksüz, “Bir başka husus da Kadıköy’de önerilen dini tesis amaçlı plan tadilatının siyasi rant elde etmeye yönelik olduğu iddiasıdır. Buna ne demeli, aksine bu bölgede bu tür plan tadilatlarının ak partiye oy kaybettirebileceği söylenebilir.

Tüm bunlara rağmen bölgede bu tür bir fonksiyonun ihtiyacı çok açık. Bölge bir transfer noktası, kara, deniz ve demir yolu bağlantılarının bir buluşma noktası . Binlerce insan günün farklı zamanlarında bölgeyi kullanıyor. Nedense bu hadiseye bakarken ihtiyaç hiç tartışılmıyor.

Dönemin başkanı her zaman yaptığı en iyi iş olan niyet okumayı yine yapıyor. Ne diyor, bu değişiklikler ile bölge rant alanı haline dönüştürülecekmiş. Ümidim yok ama, tekrar tavsiye edeyim. Başkan Kadıköy meydan düzenleme projesini tekrar inceleyin, plan notlarını yeniden gözden geçirin, anlamaz iseniz söz yardıma da hazırım.” diye konuştu.

Öksüz, “Son olarak değerli başkan Aykurt Nuhoğlu beye de sesleniyorum, Bölgedeki egzoz kirliliğini, görüntü ve ses kirliliğini ortadan kaldıracak, halkın deniz ile buluşmasını sağlayacak, bölgeyi rant değil yeşil alana dönüştürecek bu muhteşem düzenlemeyi gelin siyasi ihtiraslarınıza mahkum etmeyin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma ile bu projeyi hayata geçirelim. Kazanan siyasi rant peşinde koşanlar değil Kadıköy olsun.” şeklinde konuştu. 

Etiketler:
selyus