Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Ekim 2019

Göksu, “Açılış davetinde hem iftira hem de akıl almaz bir yalanla karşı karşıyayız!”

Paylaşılan afişte yalan ve iftira ile karşı karşıya olduklarını söyleyen İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, “Burada yanlış olan ve İstanbul halkının yanıltıldığı konu, geçmiş dönemde yapılan bir hizmeti kendisi yapmış ve üstelik ‘imara açılmaktan kurtarmış’ gibi basit bir algıya başvurmuş olmasıdır. Millete hizmet konusunda hiç bir zaman samimi olmadıkları gibi bu konuda da samimi değiller. Daha geçtiğimiz hafta İBB Meclisi’nde AK Parti Grubu tarafından İstanbul’daki 295 bin metrekare alanın, yeşile alınması teklifine CHP Grubu hayır dedi.”

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 26 Ekim 2019 Cumartesi günü yapılacak Kemerburgaz Kent Ormanı açılış daveti ilanında kullandığı ifadeye çok sert tepki gösterdi.

“HER YÖNÜYLE YALAN VE İFTİRA!

Başkan Göksu, “Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılış daveti ilanında hem iftira hem de akıl almaz bir yalanla karşı karşıyayız. Davette “İmara değil halka açıyoruz” deniyor. Sanki birileri burayı imara açmaya çalışmış da kendileri kurtarmış gibi basit bir algı operasyonu yapılıyor! Bakınız bu tamamen iftira ve yalandır. Bunu söyleyebilmek için çok insafsız olmak gerekiyor. Çünkü bu alan zaten orman arazisidir. Bu arazi 2012 yılında kent parkı yapılmak üzere İBB tarafından Orman Bakanlığı’ndan devralınıyor. 2015 yılında ise kent ormanının yapımına başlanıyor. AK Parti belediyeciliği tarafından 3 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanan Kemerburgaz Kent Ormanı’nın sadece ve sadece açılışı kalıyor. Seçim döneminde AK Parti’nin etik siyaset anlayışı gereği açılışı yapılmayıp tehir ediliyor. Bu devasa hizmetin açılışı da bugüne kalıyor. Bizim, bu dev hizmetin açılışının yapılmasına tabii ki itirazımız yok. Olamaz da. Burada yanlış olan ve İstanbul halkının yanıltıldığı konu, geçmiş dönemde yapılan bir hizmeti kendisi yapmış ve üstelik ‘imara açılmaktan kurtarmış’ gibi basit bir algıya başvurmuş olmasıdır. Millete hizmet konusunda hiç bir zaman samimi olmadıkları gibi bu konuda da samimi değiller. Daha geçtiğimiz hafta İBB Meclisi’nde AK Parti Grubu tarafından İstanbul’daki 295 bin metrekare alanın, yeşile alınması teklifine CHP Grubu hayır dedi. Bu mu samimiyet? Yine daha iki gün önce Beşiktaş’ta bulunan ağaçlık bir alanı AVM yapmak üzere satmaya çalıştılar. Bu satışa AK Parti Grubu olarak müsaade etmedik ve Beşiktaşlılara büyük bir yeşil alan daha hediye ettik” dedi.

“İSTANBUL’U SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ

Göksu, “Samimi olarak şunu ifade etmek isterim ki, AK Parti Grubu olarak ilk günden bu yana İstanbul’un menfaatine olan her hizmete omuz vermekteyiz. İstanbul’un tarihine, dokusuna ve kültürüne zarar verebilecek her konuda da İstanbullu kardeşlerimizin hakkını ve hukukunu korumaya söz verdik. İstanbullu kardeşlerimiz şu konuda müsterih olsunlar ki, AK Parti Grubu olarak İstanbul’u sahipsiz bırakmayacağız. İstanbul’da yapılmaya çalışılan algı operasyonlarına ve algılarla İstanbul halkının aldatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

selyus