Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Temmuz 2016

Hainler Mezarlığı tabelası kalktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptığı konuşmada “Din İşleri Yüksek Kurulu’nda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. ‘Tabelayı kaldırmanız doğru olur’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen ‘Milli İrade Nöbeti’ tutan vatandaşlara yaptığı konuşmada: “Talimatı verdim. Hainler Mezarlığı yapacağız. Milletimiz oraya Fatiha okumaya değil, lanet okumaya gidecek. Çünkü onlar ancak bunu hak ederler. Ve bir daha inşallah teşebbüs etmezler, edebilecek cesareti bulamazlar ve bu ülkenin geleceğiyle oynamazlar.”

Ve nitekim bu mezarlık yapıldı, ‘Hainler Mezarlığı’ tabelası da asılmıştı.  

Daha sonra Hainler Mezarlığı konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu bildiğini ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu aktaran Topbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulu’nda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. ‘Tabelayı kaldırmanız doğru olur’ dedi. Ben de kaldırttım” şeklinde konuştu.

selyus