Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Temmuz 2016

Ümraniye Meydanı’nın adı değişiyor

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye Meydanı’nın ismini şehitlerimizin adıyla teşrif etmek istiyoruz. Burası bundan böyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’dır” dedi. Böylelikle Ümnraniye Meydanı’nın adı değişmiş olacak. 

FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran millet nöbete devam ediyor. ‘Milli İrade Nöbeti’nin devam ettiği Ümraniye Meydanı’nın 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak meclise sunacağını ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye Meydanı’nın ismini şehitlerimizin adıyla teşrif etmek istiyoruz. Burası bundan böyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’dır” Meydandan Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Mehter takımının sahne aldı ve daha sonra Eşref Ziya Terzi konser verdi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa: AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, Ümraniyespor oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

BAŞARAMADILAR, ÇÜNKÜ KARŞILARINDA BAYRAĞINA VE VATANINA AŞIK ONURLU TÜRK MİLLETİ VARDI

Ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Dünyaya bir vatana nasıl sahip çıkılacağını gösteren kadim milletin mensupları, ümmetin son kalesi olan ülkemizin karanlık günler yaşamasını, küresel güçlere hizmet eden bir ülke olmasını sizler önlediniz. Necip Fazıl’ın ‘Benim olmadığım yerde hiç kimse yoktur’ diyen nesli, ailesini bırakıp sokaklara çıkan nesli sayesinde başaramadılar. Başaramadılar, çünkü karşılarında bayrağına ve vatanına aşık onurlu Türk Milleti vardı. Küçük yaştan okuyup sınavlara hazırlanan çocuklarımızın, insanımızın malını, hakkını gasbeden, devlet kurumlarımıza sızan kişilere fırsat vermediğiniz için hepinizden Allah razı olsun” dedi.

“78 MİLYON AYAĞA KALKMIŞTIR”

Açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu millet 78 milyon ayağa kalkmıştır. Milletin bağrına hançer saplayanlara karşı göğsünü siper etmiştir. Başarılı olmuştur ve bundan sonra da her kim buna cesaret ederse bilsin ki daha ağır bir şekilde bu millet cevabını verecektir. Her akşam buradayız. Burada program yaptıktan sonra Kısıklı Meydanı’na gidiyoruz. Ümraniye olarak Üsküdar ile birlikte Kısıklı Meydanı’nda sabahlara kadar bekliyoruz. Millet pes etmedi etmeyecek. Ta ki Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar. Rabbim bu milletin şehitlerine rahmet etsin. Gazilerimize şifa versin. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere milletin bağrına hançer saplayanlara karşı milli iradeyi dimdik tutan ve eğilmeyen yöneticilerimize güç ve kuvvet versin. Ve bu birliği ve beraberliği sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara başta siyasi partilerimiz olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum. Ümraniye Meydanı’nın ismini şehitlerimizin adıyla teşrif etmek istiyoruz. Burası bundan böyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’dır” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, “Ümraniye her konuda olduğu gibi, demokrasi nöbeti konusunda da yüzümüzü güldürdü. Bugün burada gülen yüzlerle birbirimize bakmamızı sağlayan şehitlerimizi unutmayalım, bu milletin yeniden Çanakkale ruhuyla ayağa kalkışını milletin çocukları yıllar sonra dahi unutmayacaktır.

selyus