Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Aralık 2015

Hasan Can, Bosnalı kardeşlerini ağırladı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bosna-Hersekli okul müdürlerinden oluşan heyeti makamında ağırladı.

Bosna- Hersek’in Stari Grad ve Fojnica kentleriyle kardeş şehir olan Ümraniye Belediyesi, her fırsatta kardeşlik bağlarını pekiştiriyor. “Bosna-Türkiye Okul Kardeşliği Projesi” kapsamında Bosna- Hersek’ten gelen heyet Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Bosna-Hersek Neretva Kantonu Eski Eğitim Bakanı Zlatko Haciomeroviç, Bosna- Hersek’in çeşitli illerinden 12 okul müdürü ve ayrıca Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak ile Ümraniye’den projeye dâhil olan 12 okulun müdürleri katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: “YÜREĞİMİN BİR PARÇASI BOSNALI”

“Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı her yeri, bir parçamız biliyoruz. Ben Bosnalı değilim ama yüreğimin bir parçası Bosnalı” diyen Başkan Hasan Can  kendi dönemlerinde Fojnica ve Ümraniye ilişkilerinin, canlandığını dile getirdi. Fojnica’ya 2011’de yaptırdıkları Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi’nin Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç’in de katıldığı bir törenle açıldığını anlatan Başkan Hasan Can, Fojnica Meclisi’nin Hırvat ve Boşnak üyelerinin ortak kararıyla, kendisine Fojnica Hemşehriliği Beraati verildiğinden bahsetti ve Boşnakça “Ben Fojnicalıyım” dedi.

 

BAŞKAN HASAN CAN: “ŞEFKAT ELİMİZ HERKESE UZANMALI”

 “Herkese şefkat elimiz uzanmalı” diyen Başkan Hasan Can, Bosna’da gerçekleştirdikleri eğitim faaliyetlerini anlattı. Ümraniye Belediyesi tarafından Fojnica’da verilen iftarlardan ve yine Fojnica’da gerçekleştirilen aşure programından bahseden Başkan Hasan Can:  “2015 Çanakkale Zaferinin 100. Yılını Saraybosna’da, Millî Kütüphane’de kutladık. Çanakkale Zaferi’ndeki şehitlerimizin yaklaşık 50 bini Balkanlardan ve 8-10 bin tanesi de Bosna’dan savaşa katıldı. Zor zamanımızda gönüllü olarak bizlere yardım eden Bosna’nın yanında olmak boynumuzun borcudur” dedi.

Ziyarette heyet, Başkan Hasan Can’a, Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç’in selamını ileterek Bosna’nın resmedildiği ve Fatiha Suresi’nin yer aldığı birer tablo hediye etti. Başkan Hasan Can da Eski Eğitim Bakanı Zlatko Haciomeroviç’e meslek edindirme kursu kursiyerleri tarafından yapılan yaldız işlemeli cam tabak ve misafirlerine ebru desenli kravat ve fular hediye etti. Ziyaretin ardından toplu fotoğraf çekildi.

selyus