Ana Sayfa YAŞAM 18 Aralık 2015

Tuzla’da sosyal yardımlar ve hizmetlerde işbirliği geliştiriliyor

Tuzla’da sosyal yardımlar ve hizmetlerden sorumlu kamu kurumlarının yöneticileri, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu’na faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sosyal hizmetler sunan kamu kurumlarının yöneticilerini bu kurumlarla sürekli işbirliği halinde olan kesimlerle buluşturarak bilgi paylaşımını sağlamayı sürdürüyor. Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Tuzla mahalle muhtarlarının ardından Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu’nu kurum temsilcileriyle bir araya getirdi. Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri, kurum temsilcilerinden bilgi aldı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Pendik Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Karagözoğlu, Tuzla Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Dilan Aras Ceylan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Tuzla Engelliler Merkezi Sorumlusu İslam Yeşilbayrak, Kızılay Tuzla Şubesi Müdürü Bayram Günay katıldı.

“İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞIN YARDIMINA BİRLİKTE KOŞUYORUZ”

Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu, Tuzla’da her kurumun üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdiğini söyledi. Kurumlar arasındaki işbirliğinin hizmet alan vatandaşa kolaylık sağladığını belirten Çöpoğlu, “Tuzla’daki bir kurum, kendi hizmet alanında olmayan bir taleple karşılaştığında vatandaşı ilgili kuruma yönlendiriyor. Kurumlar, “Benim işim değil” diyerek vatandaşı sonuçsuz bırakmıyor. Aramızdaki bu işbirliği ve koordinasyon ile ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yardımına birlikte koşuyoruz. Bu uyumu sağlayarak hizmetlerimizi başarıyla sürdürüyoruz ve dolayısıyla sosyal hizmetlerin de en kısa zamanda gerçekleştirilerek vatandaşın memnuniyeti ile sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“DR. FATMA YAZICI: KURUMLARLA İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Kadın Kent Gönüllüleri’nin ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ettiğini hatırlatarak bu ziyaretlerde çeşitli ihtiyaçların tespit edildiğini söyledi. Dr. Fatma Yazıcı, “Devletimizin ilgili kurumları sosyal yardımlar ve hizmetler sunuyor. Bir çok vatandaşımız, bu hizmetten bilgisi olmadığı için yararlanamıyor veya hangi kuruma müracaat etmesi gerektiğini bilmiyor. Tuzla’da ihtiyaç sahibi olup bize bildirilen her eve giden Kadın Kent Gönüllüleri, bu bilgilendirme ile ihtiyaç sahibi vatandaşı ihtiyacı doğrultusunda ilgili kuruma yönlendirebilecek, ihtiyaç sahibi vatandaş kendisine sunulması planlanan hizmet ve yardımı doğru adresten alabilecek. Hem devletimizin ve belediyelerin sunduğu imkanın kişiye ulaşımı hem de kişinin kendisine tanınan haktan yararlanması için tüm kurumlarla karşılıklı bilgi alışverişini ve işbirliğini sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda, sosyal yardım ve hizmet konularıyla ilgili gündeme gelen sorular da yanıtlandı.

selyus