Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Mayıs 2016

Hasan Can, sürekli televizyonların gündeminde

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TGRT Haber Bülteni ve 24 TV’de yayınlanan “Orada Neler Oluyor” programlarının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can: “6. Uluslararası Ebru Kongresi, Halk Sağlığı Merkezi Açılış Töreni ve Meslek Edindirme Kursları Yılsonu Genel Sergisi hakkında bilgiler verdi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sunuculuğunu Özlem Pala’nın yaptığı TGRT Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu oldu. Ardından 24 TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Beyza Hakan’ın yaptığı “Orada Neler Oluyor” programının canlı yayın konuğu olan Başkan Hasan Can; Sanata ve sanatçıya dair birçok çalışmanın yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi.

BAŞKAN HASAN CAN: “SANATA VE KÜLTÜRE DESTEK VERMEMİZİN MİLLİ BİR GÖREV OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Gündeme ilişkin bir değerlendirmede bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “AK Parti’nin, kuruluşundan bugüne kadar süregelen bir parti kültürü ve birikimi var. Hepimizin bu memlekete hizmet noktasında ayak bağı olmak değil, yön verici olmak gibi ilkeleri bulunuyor. Şu anda yaşanan durum olağanüstü bir durum değil, olağan bir durumdur. Dolayısıyla su mecrasında akar” dedi.

6. Uluslararası Ebru Kongresi’nin ilkinin 1989’da Amerika’da yapıldığını söyleyen Başkan Hasan Can, ebru kongresinin 4.’sünün 1997’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yapıldığını belirterek “6.’sını yapmak da bize nasip oldu” dedi. Başkan Hasan Can, “Türkiye’deki ebru sanatçıları arasında duayen bir isim olan Hikmet Barutçugil, kendisine ait olan Ebristan (İstanbul Ebru Evi) ve üniversitede ebruyla alakalı ders veren bir hocamızdır. Bizden bu konuyla alakalı yardım istedi ve biz de bu desteği seve seve vereceğimizi belirttik. Sanata ve kültüre destek vermemizin millî bir görev olduğunun bilincinde olarak adım attık” dedi.

7 Mayıs’ta başlayacak olan 6. Uluslararası Ebru Kongresi’nin 7 gün boyunca her gün farklı bir mekânda yapılacağının altını çizen Başkan Hasan Can, “Kongrenin ilk günü Esma Sultan Yalısı’nda mini bir konser eşliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal Beyefendinin teşrifleriyle gerçekleşecek” dedi. 15 farklı ülkeden 30 yabancı ebru sanatçısının geleceğini söyleyen Başkan Hasan Can, Pazar günü düzenlenecek olan çalıştayda katılımcıların tebliğler sunacağını da belirtti.

Bunların yanında yine bu hafta açılışı yapılacak olan HASAM ve Meslek Edindirme Kursları Yılsonu Sergisi açılışlarından da bahseden Başkan Hasan Can,  “Ümraniye Belediyesi olarak, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne önemli katkılar yaptık ve 35 mahalleye Aile Sağlığı Merkezi kurduk” dedi. Bu çalışmalara yenilerinin eklendiğini söyleyen Başkan Hasan Can,“ 11 Mayıs’ta birçok fonksiyonu bir arada barındıran ve mini bir hastane niteliğinde olan Halk Sağlığı Merkezi (HASAM)’nin açılış töreni ve Meslek Edindirme Kurs öğrencilerinin yıl boyunca birçok dalda yaptıkları ürünlerinin yer alacağı serginin açılış töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşecek” dedi.

Sanata ve sanatçıya dair birçok çalışmanın yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyleyen Başkan Hasan Can, Ebru kongresi için hazırlanan katalogları tek tek tanıttı. “Sanatımıza sahip çıkmalıyız” diyen Başkan Hasan Can, “Bu anlamda tüm proje ortaklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

selyus