Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Mayıs 2016

Kaymakam Çakmak’tan “Anneler Günü” mesajı

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, “Anneler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Anneler Günü’ne özel bir açıklama yaptı. Kaymakam Çakmak, ”Karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin simgesi, değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, sözcüklerle anlatılamayan ve yeri hiçbir zaman doldurulamayan en yüce varlıktır anne. Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüterek koruyan, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı, en mutlu anlarımızda olduğu gibi, en zor günlerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimiz, yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli ve özgüvenli bireylerle sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluştururlar.

Anne sevgisi sevgilerin en güzeli ve en yücesidir. Anne demek ilaç demek, anne demek iyilik doğruluk güzellik demektir. Canlarından can katarak varlığımızın kaynağı olan,  dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Hayatla aramızdaki en güçlü bağ olan annelerimiz, sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımızdır.

Omuzlarımız üzerinde göklere kadar yükselmeye layık olan her Anne, yüreğindeki sınır tanımayan sevgisi ve başka hiçbir konuda rastlanamayacak sabrı ile sadece anneler gününde değil, her zaman baş tacımızdır.

Dünyadaki en yüce duygunun sahibi olan annelerimizin yetiştirdiği sağlıklı ve sağduyulu nesiller; gelişen, kalkınan, barış ve huzur içerisindeki bir Türkiye’nin mimarı olacaktır.

Annelerimizin bu mutlu gününde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerine de minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onlar, ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir. Şehitlerimizin annelerine ve diğer yakınlarına sahip çıkmanın, destek olmanın, acılarını paylaşmanın hepimizin borcu olduğunu,  Anneler Günü vesilesiyle bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, ilk öğretmen, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten,  yol gösterici, koruyucu ve yaşamdaki en büyük hazinemiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık olan fedakar ve cefakar annelerimizin, “Anneler Günü”nü en içten sevgi ve saygılarımla kutluyorum” dedi. 

selyus