Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Mart 2016

Hasan Can, Ümraniye’yi ‘bakış’a anlattı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Habertürk TV’de yayınlanan ve Noyan Doğan’ın sunduğu Bakış programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can, “Ümraniye’nin yüzde 60’ı bizim dönemimizde inşa edildi” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Habertürk TV’de yayınlanan Bakış Programında Noyan Doğan’a Ümraniye’nin değişen imajı ve kentsel dönüşümle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Hasan Can, göreve geldiklerinde Ümraniye’nin yalnızca bir sanayi kenti değil aynı zamanda bir ticaret ve cazibe merkezi olmasını istediklerini dile getirerek, “Ümraniye’nin imajını değiştirmek iddiasıyla çalışmaya başladık” dedi. Ümraniye’de yapımı hızla devam eden Finans Merkezi’nin Ümraniye’ye katacağı değerinde altını çizen Başkan Hasan Can, “Finans Merkezi’nin Ümraniye’de yer almasının birtakım katkıları olacak. Bölgemize ekonomik olarak değer kazandıracak, konut ve işyeri fiyatları artacak” dedi.

“KAÇAK YAPILAŞMAYA ASLA MÜSAADE ETMEDİK”

Başkan Hasan Can, “Ümraniye’de şu an itibariyle 295 bin civarında bağımsız yapı mevcut. Bu yapı stokunun 165 bini bizim zamanımızda yapıldı. Ümraniye’nin yüzde 60’ının imar edilmesinin önünü açmış bir belediyeyiz” dedi. Kentsel dönüşümün, şehri sağlıklı bir şekilde dönüştürmek olduğunu kaydeden Başkan Hasan Can, “Deprem kuşağında olan bir ülkede yaşıyoruz. İlk yapmamız gereken şey binaları sağlamlaştırıp depreme hazır hale getirmek. Bu anlamda depreme hazırlık noktasında ilçemizin yüzde 60’ını yeniledik” dedi.

Hiçbir surette kaçak yapılaşmaya izin vermediklerini de söyleyen Başkan Hasan Can, “İmar çalışmalarını yaparken hiçbir kurumla ortak bir çalışma yürütmedik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yasal olan inşaatın önünü açarak, kaçak yapılaşmanın önüne geçtik” dedi.

“İLÇEMİZDE, KAYITLI 12 BİN SURİYELİ VAR”

Başkan Hasan Can: “Ümraniyemizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yönelik palyatif çalışmalar yapıyoruz. En önem verdiğimiz şey; onların yeme, içme ve barınma gibi öncelikli ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında destek olmak. Ümraniye Belediyesi olarak, bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bir diğer önemli konu ise Suriyeli çocukların eğitimi. Ümraniye’de eğitim veren, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü birkaç okula yer tahsis ettik, öğrencilerin taşınmaları noktasında da katkı sağlıyoruz” dedi.

Trafik konusuna da değinen Başkan Hasan Can, ”Trafik yalnızca bizim değil, dünyanın birçok şehrinin de önemli sorunlarından birisi. Trafik ve insan yoğunluğunun fazla olduğu, adeta bir ticaret merkezi konumunda olan Alemdağ Caddesi’nin belli bir kısmını, Büyükşehir Belediyemizle yürüteceğimiz çalışmayla araç trafiğine kapatacağız” diyerek sözlerine son verdi.

selyus