Ana Sayfa YAŞAM 3 Mart 2016

Üsküdar Belediyesi’nden engelli ailelerine destek programı

Üsküdar Belediyesi’nden engelli ailelerine destek programı. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen programda engelli çocuk sahibi ebeveynlere psikolojik ve manevi destek programı verildi.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Üsküdar’daki engelli çocuk sahibi ebeveynlere psikolojik ve manevi destek programı verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) tarafından da destek verilen programda, meslek elemanı olarak çalışan, engellilik alanında deneyimli Sosyologlar tarafından engellilikle ilgili bilgilendirme, yönlendirme ve danışmanlık hizmetleri sunuldu. “Asla yalnız olmadığını hissetmek güzeldir. Her konuda yanınızda olan birileri varsa engelleri aşmak zor değildir,” şeklinde açıklama yapan Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, engelli ailesi olmanın zahmetli ve zor olduğu kadar aziz bir görev olduğunun da altını çizdiler. “Zordur engelli ailesi olmak. Yaşamak kadar azizdir. Yaşadığınca yaşatmak… Evladının umudu, güvendiği olmak kadar, eli, kolu, gözü, kulağı da olmak… Hissetmeyi, anlamayı, sevmeyi, emin olmayı başkalarının bilemeyeceği kadar öğrenmek. Sabretmek, düşünmek, bir kez daha düşünmek… Fedakârca yaşamak. Her anneden her babadan biraz daha umutlu olabilmek”

DAHA MUTLU BİR HAYAT İÇİN

Engellilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için aile üyeleri ve ebeveynlerin spesifik alanlarda eğitimi sağlanmasının yanı sıra, engelli kişinin yaşam boyu desteklenmesi için aile dayanışmasını güçlendirecek ve sosyal çevre dinamiklerini aktifleştirecek çalışmalar da yapıldı. Evlatları engelli olan aile üyelerine moral depolamanın yanı sıra daha sağlıklı bir hayat sürmeleri için bilgiler de verildi.

selyus