Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Ekim 2015

Hilmi Türkmen STK’larla buluştu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçeye önemli katkıları bulunan ve bir yanıyla da Üsküdar’ın aynası olan Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) başkanları ve temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Üsküdar’ın gelişmesi ve vatandaşların refahını en üst düzeye çıkartmak için çalışmalarını hızlandıran Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle Kız Kulesi Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Programa katılan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin masalarını tek tek gezen Başkan Türkmen, temsilcilerle tek tek ilgilenerek bol bol fotoğraf çektirdi.

“ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ EN GÜZEL MİRAS YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HİZMETLERDİR”

Üsküdar gibi güzel bir ilçeye hizmet etmekten mutlu olduğunu dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu güzel ilçeye hizmet veriyoruz. Aranızda bazılarınız, dernek başkanı, bazılarınız, aile birliği başkanları, siyasi parti temsilcileri olabilir ama şunu unutmayalım ki hepimiz Üsküdar’da yaşıyoruz. Şunu açık olarak söylüyorum ki çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras, bu şehre yapmış olduğumuz çalışmalarımızdır” diye konuştu.

“BELEDİYE BÜTÇESİNDEN 50 MİLYON TL EĞİTİME AYIRIYORUZ”

En önemli unsurlarımız çocuklarımız ve gençlerimizdir diyen Başkan Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik kavramını boş bir kavram olarak görmüyoruz. Belediye kanunlarından dolayı görevlerimiz var ama biz kanunların ötesinde çalışma yapmalıyız. Biz bu düşünceyle belediyenin bütçesinden yaklaşık 50 milyon TL’yi eğitime yani çocuklarımıza ayırıyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlere hizmet noktasında siyasi parti veya dünya görüşü ayrımı yapmadan çalışmalara devam etmeliyiz diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Türkmen, “Gençlerimiz noktasında çalışmalarımızı sürekli olarak yapmalı ve siyasi ayrım gözetmemeliyiz. Biz ayrım yaparsak bu gençlerimiz kaybederiz. Bize sürekli gençlerle ilgili projeler getirin birlikte çalışalım. Sürekli olarak söylüyorum gençlere yönelik çalışmalar ertelenemez. Gençlerimiz belirli bir zaman sonra elimizden uçup gidiyorlar. Büyükşehirlerin en büyük sıkıntıları gençlerin park ve bahçelerde uyuşturucu madde kullanmalarıdır. Gençlerimizle ilgili çalışmalar hepimizin görevlerinin başında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Program sonunda masaya oturan başkan Türkmen, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle uzun uzun sohbet ederek, onların sorunlarını dinledi.

 

selyus