Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Hilmi Türkmen ve İstanbullu gençler

Bugünkü köşe yazımda hepimizin yakından tanıdığı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den bahsedeceğim.

2014 yılında göreve geldiğinde geçmiş 2 dönem başkan yardımcılığı dolayısı ile hiç acemilik çekmeden belediye başkanlığına kısa sürede adapte oldu.

Birinci yıl proje olgunlaştırma döneminin ardından peşe peşe hizmetlerini sırlamaya başlayan Türkmen, 5 yılın sonunda 500’den fazla eseri Üsküdar’a kazandırdı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hiç tereddüt etmeden 2019 Yerel Seçimleri’nde Hilmi Türkmen’i yeniden Üsküdar Belediye Başkan adayı gösterdi.

Gösterdi çünkü 5 yıl gibi kısa bir zamanda bu kadar projeyi hayata geçiren kaç tane belediye başkanı vardı diye düşündü herhalde Başkan Erdoğan!

Zaten Başkan Erdoğan’ı mahcup da etmedi Üsküdar’ın sevilen yüzü..

Başkan Türkmen’in bir çırpıda Engelsiz Yaşam Merkezi, Nevmekan Sahil, Nakkaştepe Millet Bahçesi, 9 adet kapalı spor salonu, Üsküdar Bilim Merkezi, Anadolu Yakası’nın en büyük Dış Hastanesi, 64 cami, Üsküdar’a kazandırılan sınıflarla (okul) ikili eğitim yüzde 50’lerden yüzde 5’lere düştü, Üsküdar’da 5 metrekare olan yeşil alan 10 metrekareye çıktı, 45 yeni park yapıldı ve 76 eski park da yenilendi ve daha bir çok hizmeti sayabiliriz.

Tabi doğal olarak bu dönemde de verilen sözler var.

Onların da zaman içinde hayata geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın..

Çünkü Başkan Türkmen, geçen dönem söz verdiğinin yüzlerce fazlasını yaptı.

HİLMİ TÜRKMEN VE İSTANBULLU GENÇLER

Gözlemlediklerim ve takip ettiklerimden yola çıkarak İstanbullu gençlerin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i hem yakından tanıdığını hem de sevdiğini anlatmak istiyorum.

Diğer yaş gruplarının zaten tanıdığı ve takdir ettiği Türkmen’in gençlerle olan hikayesi, örnek teşkil edecek şekilde..

Hilmi Türkmen, güleryüzü, samimi duruşu, dertleriyle dertlenmesi ve yardımcı olmasıyla  gençlere güven veriyor…

Özellikle Nevmekan Sahil açıldıktan sonra Başkan Türkmen’in İstanbul genelinde tanınmışlık oranı yüzde 70’lerin üstüne çıktı.

Tabi bu oran ileriki dönemlerde daha da artacaktır.

Zaman zaman mekana giden birisi olarak orada gözlemlediklerim ve gelen gençlere sorduğumuzda memnuniyet oranı neredeyse yüzde 100’lerde…

Tuzla, Bağcılar, Avcılar, Beylikdüzü, Sancaktepe, Esenler, Pendik, Esenyurt, Arnavutköy gibi İstanbul’un uzak ve diğer yakın ilçelerinden gelen gençler sosyal medya hesaplarından memnuniyetlerini dile getiriyor ve başta Hilmi Başkan olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür ediyorlar.

Gençlerin sosyal medya paylaşımları mekanın açıldığı günden bu yana devam ediyor.

Bu paylaşımların ileriki yıllarda da devam edeceğini düşündüğümüzde Başkan Türkmen’in tanınmışlık oranı yukarılara doğru tırmanacağını gösteriyor.

Haftanın 3-4 günü mekana giden ve buradaki misafirleriyle bizati ilgilenen Türkmen’in gençlerin gönlünde yer edinmesi güzel bir duygu olmalı…

Tabi bunu başarmak ve devamlılığını sağlamak iyi bir insan olmaktan ve “Kim Olursan Ol” anlayışını benimsemekten geçse gerek!

Altını çizerek belirteyim; her geçen gün gençlerin partiden uzaklaştığı şu süreçte Başkan Türkmen’den bunun sırını öğrenip uygulanması gerektiğine inanıyorum!

Son sözüm, hem şahsım hem de İstanbul Takipte Haber Sitesi ailesi adına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i İstanbul genelinde gençlerin teveccühünü kazandığı için tebrik ediyor, yeni dönemde de başarılar diliyoruz…

selyus