Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Eylül 2019

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkan Hilmi Türkmen’i ziyaret etti

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dedi hem de Üsküdar’la ilgili proje ve talepleri dinledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Çakılcıoğlu ve Murat Kalkanlı ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman eşlik etti. Toplantıda, Üsküdar Belediyesi yetkilileri ile bazı meclis üyeleri de hazır bulundu.

“NETİCEDE İNSANLAR FAYDA GÖRSÜN”

Ortak masa toplantılarına Üsküdar’la başlamış olduklarını belirten İmamoğlu, “Hem Üsküdar’ın, İBB ile bağlantılı bize anlatacaklarını dinlemek hem de o ilçede yürüyen spesifik konularla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bugün, sizin hazırlığınız tarafıyla Kirazlıtepe Mahallesi’nin sorunlarını dinlemek istiyoruz; nedir, ne değildir, kurum hafızası açısından. Bu sohbet öncesinde arkadaşlarımızdan sizinle ilişki kurulup bilgi alınmasını istemiştim, ön hazırlık yapılsın diye. Neticede insanlar fayda görsün. Sorun varsa çözülsün. İki kurum da birbirine o anlamda yardımcı olsun. Baktığımız pencere o. O yönüyle bugün ziyaretinize geldik. Bunu daha koordineli ve sık yaptığımızda, bütün ilçelerin kendi sorunları çözülür. İBB’nin de önünde dizilmiş olan sorunlar çözülür. Faydalı bir gün geçirelim istiyoruz” dedi.

“DEVAM EDEN İŞLERİ İNŞALLAH TOPARLARIZ”

Ziyaretinden dolayı İmamoğlu’na teşekkür eden Türkmen de “Geçen de konuştuk toplantıda. Üsküdar’dan başlıyor olmanız da bizim için anlamlı. Sunum için hazırlık yaptık. İstanbul neresi? Bize göre Üsküdar; İstanbul. Üsküdar’a yapılacak işler, aslında sadece Üsküdar’la sınırlı değil, tüm İstanbul’u ilgilendiriyor. Sabit nüfusumuz 550 bin civarında, günlük hareketli nüfusumuz 2 milyon. Burası, Anadolu Yakası’nın son ilçesi, Avrupa. Yakası’na geçişin ilk ilk ilçesi. Bizim günlük topladığımım çöp miktarı, 750 ton. Çok ciddi bir rakam. Dolayısıyla büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemiz ve hükümetimiz birlikte güzel işler yapacağız. Zaten yapılıyor da. Önemli projelerin başlayıp, bittiği yer burası. Devam eden işlerimiz var. İnşallah toparlarız” diye konuştu.

BAŞKAN TÜRKMEN, SUNUM YAPTI

İmamoğlu ve Türkmen, daha sonra kurmaylarıyla birlikte sunumun yapılacağı toplantı odasına geçti. Yapacakları sunumun 4 başlıktan oluştuğunu kaydeden Türkmen, bunları şöyle sıraladı: “Bir tanesi İBB’nin Üsküdar’da devam ettiği işler var. Onları sizlere son haliyle görselleri ile beraber sunmak isterim. İkincisi vatandaşlarımızın 5 yıllık, 10 yıllık isteklerini dikkate alarak bir takım yapılması gereken işler var, vaatler var onları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Üçüncüsü ise sizin de vakıf olduğunuz Kirazlıtepe Mahallemizde bir kentsel dönüşüm meselesi var. Herkes bir şey söylüyor. Bir de biz konuyu net bir şekilde doğrusunu sizlere anlatmak isteriz. Son olarak da spesifik özel konular var, onları sizle paylaşacağız.”

İlginizi çekebilir

İETT ile bisikletli yolculuk

İETT ile bisikletli yolculuk

selyus