Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Eylül 2021

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kendi daire başkanı yalanladı!

İstanbul’da aynı anda 10 metro inşaatını devam ettiriyoruz diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin, “Ulaştırma Bakanlığı’nın İstanbul’da yapımı devam eden 5 yeraltı metro projesi bulunuyor” diyerek yalanladı!

İstanbul’da devam edem metro hatlarının ‘hepsini biz yapıyoruz’ ve ‘aynı anda 10 metro hattını devam ettiriyoruz’ pankartları asarak algı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yalanlarını kendi daire başkanı ele verdi..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin, “Ulaştırma Bakanlığı’nın İstanbul’da yapımı devam eden beş yeraltı metro projesi bulunuyor. Bunlardan 3’ü İBB Metro İstanbul A.Ş. tarafından işletilen metro ağına sinyal ve araç ile tam entegre olan hatlar. Diğer bir ifadeyle mevcut metro hatlarının devamı, uzatması niteliğinde olup, sinyal ve araç testleri Metro İstanbul A.Ş. yönetiminde yapılacak ve tamamlandığında işletilmek üzere İBB’ye teslim edilecek. Bu üç hattın test ve devreye alma süreçleri için Ulaştırma Bakanlığı ve İBB görüşmeler yapıyor. Bu hatlar tamamlandığında maliyetleri İBB’nin genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan yüzde 5 oranında kesilerek Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aktarılacak. Ulaştırma Bakanlığı’nca yapımı devam eden ve İstanbul Yeni Havalimanı’na giden diğer iki metro hattı bulunuyor.”

selyus