Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Ağustos 2018

İBB Başkanlığı için en güçlü isim o!

Yerel Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde ilçe belediyelerde olduğu üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de isimler zikredilmeye başladı. Başkanlık için adı geçen ancak kendisine şans verilmeyen mevcut Belediye Başkanı Mevlüt Üysal’ın yerine daha tecrübeli, daha güçlü, hitabeti daha iyi, daha sempatik, daha sıcakkanlı ve daha güleryüzlü bir isim olmasını isteyen İstanbul seçmeni üstüne basa basa “Binali Yıldırım” diyor.

İBB İDO Genel Müdürlüğü görevinde bulunan ve uzun yıllara dayanan yerel yönetim tecrübesi olan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken Türkiye’ye verdiği mega hizmetler ortada. Ayrıca çok eski bir İstanbullu oluşu ve İstanbulluların gözünde partili partisiz çok büyük karşılığı olması hasebiyle şimdilik o gibi görünüyor.

Öte yandan görünen o ki efendi ve ağırbaşlı olmasına rağmen, yerel yönetimler başarısı olmadığı ve de istifa eden Mimar Dr. Kadir Topbaş’ın koltuğunu dolduramadığı için Başkan Mevlüt Uysal’ın İstanbul seçmeninde bir karşılığı yok.

Her ne kadar en güçlü adaylar arasında Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Binali Yıldırım gösterilse de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başka güçlü bir sürpriz isim çıkarabilir.

selyus