Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Şubat 2016

İBB, Kadıköy Belediyesi’nin pisliğini temizliyor..!!

Kadıköy Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 10 yıllığına bedelsiz kullanım hakkını aldığı Altıyol’da ki alana kendi adamları tarafından göz göre göre kondurulan bar ve cafeler, mahkeme sürecinin ardından yıkıldı. Bu tür uygunsuz izin vermelere alışık olan Kadıköy Belediyesi, bu mekanın İBB tarafından yıkılmasının şaşkınlığını yaşıyor..!! Belediyeler kanunda ibadet hanelere 100 metre mesafesi olmayan mekanlara içki ruhsatı verilmeyeceği çok açık belirtilmesine rağmen, kilise duvarına bitişik olan bar’a Kadıköy Belediyesi’nin ruhsat vermesi de ayrı bir facia.

Kadıköy Life’nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Belediyesi’ne 10 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis edilen Altıyol Boğa Heykeli karşısındaki alana göz göre göre kondurulan bar ve kafeler, ilgili mahkeme sürecinin ardından sabahın erken saatlerinde zabıta ekipleri denetiminde yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gün içerisinde binlerce kişinin uğrak yeri haline gelen bu değerli arsayı vatandaşların keyifli dakikalar geçirebileceği park olarak düzenleyecek.

Tahsis edilirken “Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu gereğince inşaat yapılamaz” şerhi konulmasına rağmen arazinin 970 metrelik kısmını kiraya veren Kadıköy Belediyesi, kamuoyuna yansıyan ve açıklanan ayrıntılara göre arazinin üzerine iki kafe ve bir bar yapılmasını sağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Kasım 2014 tarihinde yapılan teknik incelemede mevcut veriler Kadıköy Belediyesi’ne aktarılarak, arsa üzerindeki “kaçak işletmelerin” tahliye edilip park yapılmasını istedi. Ancak Kadıköy Belediyesi’nin “yeşil alan ve park olması gereken” Boğa Heykeli karşısındaki değerli arsayı ve içerisindeki bir kafeteryayı 2008 yılında 9 yıllığına bir şirkete kiraya verdiği ortaya çıktı.

HALKIN NEFES ALACAĞI YER, PARALI İŞLETMELERE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edilen şehrin göbeğindeki arsa, yıllardır vatandaşların ücretsiz nefes alması gereken bir yer olması yerine ticarethaneye dönüştürüldü, metropolün göbeğinde “ünlü markalar” kamuoyuna yansıyan sürece göre “yasa dışı” olarak faaliyet gösterdi. Koruma Kurulu’nun tahsise konu taşınmaz üzerinde izinsiz kafe ve beraberindeki eklentilerine yönelik savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından 2015 yılı Haziran ayında İBB Meclisi kararıyla tahsis iptal edildi. Dozerlerin bu sabah (07 Şubat) erken saatlerde başladığı yıkım çalışmalarının ardından gün içerisinde Pazar günü gezisine çıkanlar, bir önceki gün yerinde duran işletmelerin yıkıldığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. 

Haber-fotoğraf: Kadıköy Life / Adem Giden

 

 

selyus