Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Temmuz 2016

İBB Meclis Üyeleri’nden deklarasyon

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının birinci birleşiminde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimine karşı ortak tavır sergileyerek deklarasyon yayınladılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Temel Başalan, Temmuz ayı 1. oturumunda yaptığı konuşmada milli irademize kast eden Fetullahçı Terör Örgütü hashaşilerini şiddetle kınayarak, en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini belitti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz askeri darbe girişimi için ortak bir deklarasyon yayınladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşmasında, “En büyük güç millettir, halk iradesidir” dedi. Konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Demek gün bugündür ve bizim bu birlikteliğimizi sergilemek, meydanları boş bırakmamak gerekiyor. Halkın birlikteliğini göstermek gerekiyor. Çünkü halka rağmen hiçbir irade hakim olamaz. En büyük güç millettir, halk iradesidir. Bizler de buna inanan insanlarız. Bundan sonraki süreç çok farklı olacak ve dünya ülkelerine de bizim halkımız, milletimiz Türkiye’nin her noktasında bu tavrını göstererek bir model teşkil etti. Burada birlikteliğin güzel bir örneğini ortaya koydu. İnşallah tekrarları olmaz, tekrarlarını yaşamamayı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“79 MİLYON BİR YUMAK OLDU”

İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Ben özellikle İstanbullulara ve milletimize teşekkür ediyorum. Gerçekten demokrasiye, milli iradeye sahip çıktı. Adeta 79 milyon bir yumak oldu. Siyasi münazara bir yana bırakıldı. Birlik ve beraberliğin örneği ortaya konuldu. Adeta Çanakkale gibi, tüm siyasi parti liderlerine parlamentodaki liderlere de teşekkür ediyorum. Bu Meclis’in çatısı altında bulunan siz değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Halkımıza hepimiz saygı duyuyoruz. Ne büyük millete mensubuz, ne güzel insanlar var ki ülkenin geleceği söz konusu olduğu zaman hayatını hiçe sayarak namlunun önüne atılabiliyor. 7’den 70’e çok yakinen takip ettiğimi burada belirtmek istiyorum” diye konuştu.

BAŞKAN TOPBAŞ DEKLARASYON İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Topbaş, “Bu deklarasyon bizim nasıl tek yumruk olduğumuzu, beraberce karşı koyduğumuzu ve gelecek adına da şimdiden bir taahhüt olduğunu da ifade etmektedir. Bundan dolayı ben her birinize, Meclis üyelerimize, grup başkan vekillerimize, bağımsız adaylarımıza ve grubu bulunmayan partilerimize de teşekkür ediyorum. Yakışan buydu ve bu tavrı ortaya koyduk. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca 16 Temmuz günü başlayan ulaşım araçlarının ücretsiz olarak sağlanması kararının meclis oylamasının ardından 20 Temmuz’a kadar uzatılması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Kadir Topbaş’ın konuşmasının ardından grubu bulunan siyasi partilerin meclis başkanvekilleri birer konuşma yaptı.

selyus