Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 18 Temmuz 2016

Şehitler Üsküdar’dan uğurlandı

Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçak’ın Marmara İlahiyat Camii’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fetullahçı Terör Örgütü’nün haşhaşi askerlerine karşı canları pahasına vatanını savunurken şehit düşen vatandaşların cenaze namazına katılırken, demokrasi mücadelesi sırasında yaralanan vatandaşları da hastanede ziyaret etti.

Saldırılarda yaralanan vatandaşlara hastanede ziyarette bulunan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tüm yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, hepsini yaptıkları kahramanlıktan dolayı teker teker kutladı.

Türkmen, daha sonra Milli İrade’ye sahip çıkma yolunda sokağa çıkan ve darbeciler tarafından şehit edilen vatandaşlarımızın cenazesine katıldı. Kirazlıtepe ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii’nde kılınan cenaze namazlarına iştirak ederek şehit yakınlarına taziyede bulundu.

Marmara İlahiyat Camii’nde cenaze namazı kılınan şehitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yol arkadaşı Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçak idi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada yol arkadaşı ve oğlundan bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla konuşamayacağını belirterek, “Milletimiz başı sağ olsun. Fakat bu haşhaşilere, bu malum terör örgütüne, Fetullahçı Terör Örgütü’ne, biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz. Bunların hakkından gelecek ve evelallah bu ülkemizi birlik, beraberlik içerisinde geleceğe taşıyacağız. Rabbim rahmet eylesin.” diye konuştu.

selyus