Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Aralık 2016

İBB Meclis Üyeleri’nden teröre karşı ortak bildiri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, 10 Aralık’ta Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısı sonrası ortak bildiri yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Aralık ayı 1. Oturumunda 10 Aralık’ta Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısı sonrası ortak bildiri yayınladı. Bildiriyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet Belediye Meclisi’nde okudu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına;

10 Aralık’ta Beşiktaş’ta gerçekleştirilen hain saldırı, aziz Türk milletinin birliğine, bekasına ve bütünlüğüne yönelik vahşi bir terör saldırısıdır.

Bu saldırı ile hiçbir kutsalı tanımayan teröristler bir kez daha insanlık düşmanı terör yöntemlerini devreye sokmuşlardır. Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir. Unutulmamalıdır ki hiçbir talep terörizme meşruiyet, teröriste masumiyete dayanak gösterilemez.

Terör, hiçbir zaman Türkiye’yi teslim alamayacak ve aziz milletimizi yıldırmayacaktır. Zira kadim bir geçmişe sahip bir aziz millet, şanlı tarihi boyunca önüne çıkan birçok engeli birlik ve beraberliğini koruyarak, ortak akıl ve bilinci devreye sokarak bertaraf etmiştir.

Şanlı tarihimizden aldığımız bu güç ile terör saldırıları karşısında millet olarak topyekün mücadele edeceğimizden ve birbirimize daha çok kenetleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın!

Teröre vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir.

Daha önce PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin benzer şekilde yaptığı bu terör eylemleri karşısında millet olarak nasıl dik durduysak, nasıl terörün amacını boşa çıkardıysak yine aynı şekilde çelikten bir irade ortaya koyacağız.

Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden, PKK ve DEAŞ gibi kanlı terör örgütlerinin ve onların arkasındaki güçlerin ve destekçilerinin milletimizin bu güçlü iradesi karşısında yok olacağı aşikârdır.

15 Temmuz’da milletimize ve onun iradesine karşı yapılan Fetullahçı Terör Örgütü darbe girişiminde ortaya koyduğumuz milli şuuru, bu terör saldırıları karşısında da göstereceğimizi aziz milletimizin dikkatlerine sunuyoruz.

Bizler bu bildiriye imza atan siyasi parti grupları ve Meclis Üyeleri olarak; Devletimizin bekası ve sinesinden çıktığımız aziz milletimizin huzuru için, terör ile mücadele eden güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız.

Bu terör saldırısı neticesinde şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Milletimizin başı sağ olsun.

selyus