Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Ocak 2022

İBB, Sancaktepe’deki metro tünelini moloz dökerek kapatıyor!

İBB’nin yönetiminin AK Parti’de olduğu dönemde Sancaktepe’de yapımına başlanan ancak CHP döneminde İBB tarafından yapımı durdurulan ardından da projesi iptal edilen metro hattı için açılan tüneller kapatılıyor. Tünellerin içerisine hafriyat kamyonları ile moloz dökülüyor. Metro hattı için açılan tünele hafriyat döküldüğü anlar havadan görüntülendi.

Sancaktepe’de AK Parti’li İBB döneminde yapımına başlanan Sancaktepe metrosunun inşaatı, iddiaya göre İBB yönetiminin CHP’ye geçmesinin ardından durduruldu. Daha sonra metro projesi iptal edildi. Metro hattı için açılan tüneller de hafriyat kamyonlarıyla içerisine moloz dökülerek kapatılmaya başlandı. İlçelerine metro hattının gelmesini bekleyen Sancaktepeliler, yaşanan durum nedeniyle İBB’ye tepki gösterdi.

“CHP’Lİ İBB’NİN HİZMET ANLAYIŞI VE ÇİZDİĞİ VİZYON BU!”

İBB’ye tepki veren Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, “Sancaktepe’mizde yapılacak olan Yenidoğan – Cumhuriyet – Emek Metrosu’nu çeşitli bahanelerle iptal edip, İstanbulluyu hizmetten mahrum bırakan bu yönetim anlayışı sadece İstanbul’a zarar verir. İşte CHP’li İBB’nin hizmet anlayışı ve çizdiği vizyon bu!”

MİLLETİN PARASIYLA KAPATIYOR

Duruma tepki gösteren Sancaktepeli bir vatandaş, “Burasını AK Parti açtı. Sonra bunlar geldi. Hiçbir şey yapmadılar. İstanbul çok güzel olacaktı en kötü oldu. Milletin parasıyla kapatıyor. Millet zarar ediyor. Millet buradan kalkıp Çekmeköy’e gidiyor. Devlet el attığı yere devam ediyor. Devletin el atmadığı yerde hiçbir şey yapmıyor” dedi.

Öte yandan metro hattı için açılan tünele hafriyat kamyonuyla moloz döküldüğü anlar drone ile havadan görüntülendi.

selyus