Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Eylül 2017

İBB zabıtasından esnaf ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ahilik Haftası münasebetiyle Kapalıçarşı’daki esnafı ziyaret etti.

Ahilik geleneğinin hatırlanması ve yaşatılması amacı ile düzenlenen etkinlikte, Kapalıçarşı’daki esnaf ziyaret edilerek, içerisinde ahilik yemini ve nasihatlerinin bulunduğu bir ferman ile karanfil takdim edildi. Özyazıcı, Kapalıçarşı’nın duayen yedi esnafını özel olarak ziyaret edip kendilerine plaket takdim etti.

Esnaf ziyaretlerinin akabinde Kapalıçarşı Şark Kahvesi Meydanı’nda bir açıklama yapan Zabıta Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Saadettin Özyazıcı, Anadolu’da yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutan Ahilik geleneğini, saygı, sevgi, dürüstlük, cömertlik ve dayanışma değerlerini esas alarak yaşatmaya çalışan esnafın yanında olduklarını söyledi.

13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan Ahilik’in, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas aldığının altını çizen Saadettin Özyazıcı, “Esnaf ve sanatkârları yüksek ahlaki değerler etrafında birleştiren Ahilik teşkilatı, insanımızın dürüstlüğünü, mesleki marifetini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla yoğurarak asırlar boyu milletimizin birliği ve sosyo-ekonomik düzeninin güç kaynağı olmuştur. Din, dil, ırk farkı gözetmeden herkesi eşit gören, saygı, dürüstlük ve adaleti esas alan bir anlayış ile dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik kültürü, günümüz esnaf ve sanatkâr birlikleri için de bir sosyal miras ve altın bir rehber niteliğindedir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir” diye konuştu.

selyus