Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Eylül 2019

İmamoğlu, “Bu bir zam kararı değil, finansal düzenleme çalışmasıdır”

İSPARK ücretlerine yapılan zammı da değerlendiren İmamoğlu, “Bu bir zam kararı değil. Bu finansal düzenleme ile ilgili bir çalışmadır.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSPARK ile ilgili yaptığı basın açıklamasında İSPARK’ta Ekim ayı ile elden ödemenin sona ereceğinin bilgisini vererek, ödemelerde kredi kartı ve İstanbul Kart kullanılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Personel Yönetim A.Ş.’yi (İSPER) ziyaret etti. Burada bir dizi görüşme gerçekleştiren İmamoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İSPARK’ın 1 saat ücreti 8 liradan 12 liraya çıkması üzerine vatandaşlardan yoğun tepki geldi. Bir basın mensubu zamlarla ilgili sorulan soruyu cevaplayan İmamoğlu, “Zam yok, finansal düzenleme var” dedi.

İSPARK ücretlerine yapılan zammı da değerlendiren İmamoğlu, “Bu bir zam kararı değil. Bu finansal düzenleme ile ilgili bir çalışmadır. Burada yanlış bir sistem hatası var. İSPARK Haziran sonu itibariyle 6 aylık bilanço 18 milyon zarar var. İSPARK neden zarar versin? Biz bununla uğraşıyoruz. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Tespitler yapılacak. Talimatları verdim. Elden ücreti kaldırıyoruz. Burada bir kaçak var. Ekim itibari ile kredi kartı ve İstanbul Kart uygulamalı tahsilat sistemi başlayacak. Geçici bir dönem tamamında kredi kartlı sisteme geçeceğiz. Bu teşvik edilmesi için kredi kartı ile bir süre 10 TL değil de 9 TL olacak” açıklamalarında bulundu.

selyus