Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Şubat 2017

İnsanı Geliştirme Vakfı mı, CHP’li belediyeleri başarılı gösterme vakfı mı?

İnsanı Geliştirme Vakfı mı, CHP’li belediyeleri başarılı gösterme vakfı mı? Tamamen yanlı oluğu iddia edilen İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini tek kelime bile eleştirmediği gibi, Milli İrade nöbetlerinde meydanlardan ne vakfın ne de bu vakfın başkanının sosyal medya hesaplarından bir tek fotoğrafları bile yok.

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), CHP’li belediyeleri öne çıkarmak ve onları başarılı gösterme algısıyla kurulan yanlı bir vakıf olduğu iddia ediliyor. Tüzüğünde insanı gelişmeye katkı sunmak amacıyla kurulduğu yazılan vakıf, chp ve gezici zihniyetine destek olmak için kurulduğu apaçık ortada olduğu iddia ediliyor.

Araştırma kriterlerinin yapılış şeklinin de belirsiz olduğu iddia edilen İNGEV, başarılı belediyeleri sıralarken garnitür olarak birkaç AK Parti’li belediyelere de arka sıralarda yer veriyor! Bir başka önemli konu ise; Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini, ne İnsani Gelişme Vakfı ne de bu vakfın başkanı Vural Çakır tweetter hesaplarından tek kelimeyle bile lanetlemediler. Sol ve gezici zihniyette olduğu iddia edilen bu vakfın yaptığı araştırmaların hiç bir inandırıcılığı olmadığı ve çok yanlı kararlar aldığı konuşuluyor. 

Eğitim endeksinde Beşiktaş Belediyesi’ni 1., Kadıköy Belediyesi’ni 2., sağlık endeksinde Çankaya Belediyesi’ni 1., Kadıköy Belediyesi’ni 2. gösteren bu vakfın inandırıcılığı olabilir mi? Yaklaşık 28 yıldır görevde olan CHP, Kadıköy’de bir tek okul dahi yapmazken, göreve geleli daha henüz 8 yıl bile olmayan Sancaktepe Belediyesi, Başkan İsmail Erdem’in öncülüğünde ilçeye 20 okul kazandırdı ve 4 okul daha başlamak üzere. Üsküdar Belediyesi, başkan Hilmi Türkmen’in öncülüğünde daha henüz 3 yıl bile olmadığı halde ilçeye 9 okul kazandırdığını hatırlatalım. Ha keza yerel yönetimlerin ustası Hasan Can’ın başkanlığını yaptığı Ümraniye Belediyesi eğitimde öncü olmasına rağmen bu üç belediyede listede yok. Hadi ordan derler adama! Ayrıca 3 yıldır görevde olan Kadıköy Belediye yönetiminin ilçede hiçbir şeyin ötesinde, yani gezicilere ve sol zihniyetlere destek vermenin dışında bir şey yapmadığını, bu belediyenin başkanı CHP İlçe örgüt toplantılarında KCK’yı destekleyici açıklamalar yaptığından vakfın haberi vardır herhalde! 

Hatta tarafsız olacağına dair yemin ettiği Kadıköy Belediye Meclisi’nde Türkiye’yi diktatöryel bir yönetim anlayışından kurtaracaklarını ifade ederek bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına diktatör diyerek hakaret ettiğini de buradan hatırlatalım.

Belediye Çevresel performans ve ulaşım endeksinde  Odunpazarı Belediyesi’ni 1., Kepez Belediyesi’nin ikinci gösteren vakıf, kişi başına 11 metrekare ile dünya sıralaması olan 7 metrekareyi çok gerilerde bırakan Ümraniye Belediyesi ile kişi başına yeşilalan yaklaşık 10.40 metrekare olan Sancaktepe Belediyesi’nin sıralamaya koyulmadığı bir anketin ne kadar inandırıcılığı olur?  

Öte yandan birinci gösterilen Eskişehir / Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un darbe sevicilere destek olduğunu vakıf biliyor mu acaba?

 15 Temmuz sonrasında yaptığı açıklamalarla darbe seviciliği yaparak milletin çok büyük tepkisini alan vatan haini destekçisi sözde sanatçı Genco Erkal’a net bir tavır koyarak onurlu bir duruş sergileyen Sancaktepe Belediye Meclisi’nin, Genco Erkal Kültür Merkezi’nin adını değiştirmesi üzerine, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı’nda bir kültür merkezine bu hain sevici Erkal’ın adını vererek işgüzarlık ve zihniyetini açıkça ortaya koyduğunu İnsani Gelişme Vakfı biliyor mu acaba? Biliyor da yoksa vakıfta aynı zihniyette mi?  

Sonuç itibariyle AK Parti’li belediyelere uyarımız şudur ki: sizi seyrekte olsa bazen listeye alabilirler, hiçbir inandırıcılığı olmayan bu vakfın sonuçlarına sazan gibi atlamayın. FETÖ’yu tek kelime bile eleştirmeyen ve Milli İrade nöbetlerinde meydanlardan 1 tek fotoğrafları dahi olmayan hem vakfı hem de bu vakfın başkanını ciddiye alan belediyelere bizde kenardan güleriz sadece…

selyus