Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Temmuz 2016

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne özel ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün görme engelli vatandaşların tarihi ve kültürel mekanları dokunarak tanımasını sağlayan Erişilebilir Turizm Engelsiz İstanbul Replikalar Projesi ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından gerçekleştirilen Golden Awards 2016 Seyahat ve Turizm kategorisinde ödüle layık görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uluslararası alanda ödül almaya devam ediyor. İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün görme engelli vatandaşların tarihi ve kültürel mekanları dokunarak tanımasını sağlayan Erişilebilir Turizm Engelsiz İstanbul Replikalar Projesi ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından gerçekleştirilen Golden Awards 2016 Seyahat ve Turizm kategorisinde ödüle layık görüldü.

Hazırlanan replikalar alanında dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Görme engelli vatandaşların tarihi ve kültürel mekanları dokunarak anlamalarını sağlayan replikalar dünya genelinde ilk kez bu proje ile tecrübe edildi.

Replikaların hazırlanma aşamasında görme engelli vatandaşlarla bire bir istişare edilerek ortak akılla hazırlandı, görme engelli vatandaşların bütün önerileri dikkatle incelenerek detaylara işlendi. Proje kapsamında Topkapı Sarayı, Kariye, Ayasofya ve Panorama 1453 müzelerinin replikaları hazırlandı.

1955 yılında Londra’da kurulan ve her yıl dünyadaki iletişim profesyonelleri tarafından uluslararası iletişim alanındaki en mükemmel projeleri, çalışmaları ödüllendiren IPRA’nın bu yılki ödül töreni 5 Kasım 2016 tarihinde Doha Katar’da gerçekleştirilecek.

selyus