Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Nisan 2019

İstanbul’da 10’uncu Intertraffic fuarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla UBM Turkey ve RAI Amsterdam tarafından 10-12 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 10’uncu “Intertraffic İstanbul – Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı” başladı.

Ulaştırma ve altyapı sektörü profesyonelleri ile kamu kurumlarını bir araya getiren fuarın açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Daire Başkanı Erol Yanar, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile sektör temsilcileri katıldı. Törende konuşan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, şehirleşmenin getirdiği nüfus yoğunluğuna paralel olarak trafiğin de arttığını belirterek, trafik sorununun akıllı şehircilik uygulamalarıyla azaltılabileceğini söyledi.

İstanbul’da erişim ve trafik sorunun çözümünde teknoloji odaklı akıllı şehircilik uygulamalarını kullandıklarını ifade eden Baraçlı, “İstanbul’da raylı sistem başta olmak üzere; karayolu, tünel ve denizyolunda çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Daha ne yapabiliriz diye de sürekli bir çalışma içindeyiz. İSBAK şirketimizle akıllı şehir uygulamalarında birçok yerli ve milli uygulamaya imza atıyoruz” dedi. İstanbul’da günlük 28 milyon trafik hareketliliği olduğuna dikkat çeken Baraçlı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak toplu ulaşımın ve otopark kapasitesinin yaygınlaştırılmasında Türkiye’ye öncü olan projelere imza attıklarını dile getirdi. Hayri Baraçlı, İBB’nin katkılarıyla düzenlenen Intertraffic İstanbul Fuarı’nda İBB’nin teknolojik ürünlerini tanıtma ve dünyadaki akıllı şehir uygulamalarını yakından görme imkanı bulduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Etkin ve verimli bir trafik anlayışı içinde Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına katkı sunacak daha birçok projeye imza atacağımıza inanıyoruz. İBB olarak vatandaşların açığa çıkmamış ihtiyaçlarını dahi karşılayacak bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Vatandaş odaklı çalışmalarla geliştirdiğimiz mobil uygulamalar ile İstanbulluların zamandan ve maliyetten tasarruf ettiği bir şehir yönetimi anlayışı geliştirdik. İstanbul’un trafik sorununu çözerken, çevre duyarlılığına sahip proje üretmeye de özen gösteriyoruz. ”İBB’YE TEKNOLOJİK METROLAR İÇİN TEŞEKKÜR PLAKETİ Törende konuşmaların ardından Intertraffic İstanbul Fuarı kapsamında düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de en son teknolojiyle yapılan otonom metro yatırımları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Daire Başkanı Erol Yanar’ın elinden İBB adına Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı aldı. Hayri Baraçlı ve diğer protokol üyeleri daha sonra açılış kurdelesini kesti ve ardından stantları gezdi. Fuarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İETT ve İBB iştiraklerinden İSBAK AŞ’nin stantları yoğun ilgi gördü. Intertraffic İstanbul Fuarı’nda; altyapı, trafik yönetimi, akıllı ulaşım, trafik güvenliği ve otopark alanlarında ürün ve hizmet sunan üretici, ithalatçı ve distribütör firmalar Intertraffic İstanbul’da ürünlerini sergiliyor.

Fuardaki oturumlarda; “Akıllı Şehirler Kapsamında Akıllı Ulaşım”, “Akıllı Ulaşım Sistemleri Çözüm Ortakları”, “Trafik Güvenliği ve Yönetimi”, “Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulamaları”, “Büyükşehirler Büyük Projeler”, “Hizmet Olarak Akıllı Ulaşım”, “Toplu Taşımada Sürdürülebilir Dönüşüm Uygulamaları”, “Serbest Kürsü-Hocalar Ulaşım Politikaları ve Eğitimini Tartışıyor” ve “Sürdürülebilir ve Yaşanabilir Kentler için Yaya Bisiklet Uygulamaları” başlıklı konular değerlendirilecek.12 Nisan’a kadar sürecek Intertraffic İstanbul’un, bu yıl 81 ülkeden 5 binin üzerinde uluslararası ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Ürdün, Katar, Rusya, Kırgızistan, Hırvatistan, Tayland ve Arnavutluk’un üst düzey heyetle katıldığı fuara; İran, Suudi Arabistan, Katar, Afrika, Rusya, Türkmenistan, Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkelerden önemli sayıda ziyaretçi geleceği tahmin ediliyor.

selyus