Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Aralık 2014

İstanbullu belediye başkanlarına anlamlı

Aralarında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın da bulunduğu İst

İstanbullu belediye başkanlarına anlamlı ödül

Aralarında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın da bulunduğu İstanbullu belediye başkanlarına Başbakan Davutoğlu’ndan anlamlı ödül.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları, 4 Aralık Perşembe günü Kadına Seçme ve Seçilme hakkı verilişinin 80. yıldönümü sebebiyle, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye genelinde seçilmiş bütün kadın Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanları ve Belediye Başkanlarının katılımıyla Ankara Grand Rixos Otel’de “Yerel Yönetimlerde Kadın” başlıklı iki bölümden oluşan bir organizasyonda bir araya geldi.
Yerel Yönetimlerde Kadın başlığı ve “Yeni Türkiye Yeni Güç Kadın 2023” 1000’i aşkın katılımcıyla gerçekleşen organizasyon, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül’ün misafirleri selamlamasının ardından, belediye başkanları adına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri adına AK Parti Gurup Başkan Vekili Av. Mihrimah Belma Satır, Hükümet adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüye çıkarak yoğun coşkuyla salonda bulunan teşkilat mensubu kadınları selamladı.

Selamlamaların ardından Genel Başkan ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu salonda bulunan kadınlara hitap etti. Konuşmasında bugüne kadar AK Parti hükümetlerince kadına yönelik siyasi ve sosyal politikalarda yapılan iyileştirmelere yer veren Sayın Başbakan bir sonraki genel seçimlerde şu an TBMM’de bulunan kadın vekil oranı yükselmesini hedeflediklerini ve desteklediklerini belirtti. Bunun dışında AK Parti olarak kadının siyasette edilgen ve nesne olmadığını aksine kadını siyasette özne olarak gördüklerini ifade eden Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunan misafirlerce ayakta alkışlandı.
Geçmiş dönemlerde Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve Bakanlık yapmış Aliye Kavaf, Fatma Şahin ve Güldal Akşit’e Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu Hanımefendi ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca Mecliste Komisyon Başkanlığı yapan Milletvekilleri ve Kadın belediye Başkanları da plaket alan isimler arasındaydı. Organizasyonun en dikkat çekici bölümlerinden biri de şüphesiz Yerel seçimlerin ardından yardımcısını kadınlardan seçen Belediye Başkanlarının plaket ile onurlandırılmasıydı.

BU KAPSAMDA PLAKET ALAN BELEDİYE BAŞKANLARI ŞU ŞEKİLDE;

Afyonkarahisar Belediye Başkanı
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın
Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker

TOPLANTI ÇALIŞTAYLA SÜRDÜ

Plaket töreninin ardından Genel Merkez Kadın Kolları bütün katılımcıları yine Grand Rixos Otel’de verilen yemekte ağırladı. Yemeğin ardından yine katılımcıların seçim bölgelerine göre oluşturulan 3 farklı salonda gerçekleşen çalıştay kısmına geçildi.

Çalıştay 2 ana başlık üzerinden gerçekleşirken; çalıştay masalarının moderatörlüğünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Milletvekili eski Belediye Başkanı Erol Kaya ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe üstlendi. Divanlarda Büyükşehir Belediye Başkanlarına Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyeleri de eşlik etti. Başkanların hazırlamış olduğu sunumların ardından salonda bulunan katılımcılara söz hakkı verilerek sorular cevaplandı, sıkıntılar dinlendi.

Tecrübe paylaşımının dışında AK Partili Belediyelerde uygulamalar ve yaşanan sorunlar, AK Partili olmayan Belediyelerde uygulamalar ve yaşanan sorunlar, Meclis üyelerini Teşkilat çalışmalarına katılımı ile alakalı problemler ve çözüm önerileri, Çözüm sürecinde bölge algısı, sorunlar ve öneriler gibi konu başlıkları değerlendirildi

Etiketler:
selyus